Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Livrari Iunie 2023 - Editura Hamangiu

Contractul de intretinere

Conditii de validare specifice; Efectele contractului de intretinere; Incetarea contractului de intretinere si executarea silita a obligatiei de intretinere
ISBN/ISSN: 978-606-39-0433-2
49,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea intitulata Contractul de intretinere cuprinde o analiza exhaustiva a acestui contract reglementat in premiera in sistemul de drept civil roman. Subiectul tratat prin spectrul legislatiei, practicii judiciare si literaturii de specialitate, atat autohtone cat si straine, s-a dovedit a fi interpretabil si deosebit de interesant in acelasi timp.

Demersul stiintific al autorului a avut in vedere atat necesitatea unor explicatii teoretice prin prisma justificarii temeinic argumentate a solutiilor imbratisate, cat si corelarea acestora cu hotararile judecatoresti pronuntate in aceasta materie in ultimul veac.

Autorul isi exprima speranta sincera ca o buna parte din propunerile cuprinse in acest studiu se vor regasi si in jurisprudenta unitara ce urmeaza sa se cristalizeze cu privire la acest contract sub imperiul noului Cod civil. Nu in ultimul rand, utilitatea lucrarii este adresata in egala masura practicienilor, teoreticienilor, studentilor si persoanelor pasionate de drept in general.

Detalii tehnice
Data aparitiei26 feb. 2019
Categorie generalaFormulare si modele
Numar pagini416
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
DE ACELASI AUTOR - Grigore-Valentin Beleniuc