Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Cluj Tax Forum Journal 4/2018

ISBN/ISSN: 2601-5730_04_2018
Editura: Hamangiu
40,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

In ultimii 15 ani, de la aparitia unui Cod fiscal modern, jurisprudenta fiscala nationala isi cauta in permanenta un drum al ei. Din toate aceste cautari (cu suisuri si coborasuri) se poate construi oare o noua jurisprudenta fiscala, actuala sau actualizata, reactiva, concertata cu reperele lumii fiscale europene? Sau ne vom afunda in Evul Mediu fiscal, in care vom fi nevoiti sa zidim ferestrele si sa micsoram usile pentru a plati mai putin impozit pe usi si ferestre? Tax Forum Journal nr. 4/2018 ne prinde, asadar, inca din editorial, intr-o dezbatere deschisa despre trecutul, prezentul si viitorul jurisprudentei fiscale nationale.

Urmand apoi aceeasi linie a semnului de intrebare, prin articole bine argumentate si teme diverse, Tax Forum Journal nr. 4/2018 indeamna cititorului avizat sa desprinda atat raspunsuri intemeiate, dar si noi intrebari:
– in ce masura cooperarea administrativa in domeniul fiscal este (sau ar trebui sa fie) situata la temelia luptei impotriva evaziunii si fraudei fiscale? In ce masura reglementarile europene in vigoare in materia cooperarii administrative in domeniul fiscal s-au dovedit eficace? Ce sansa de reusita au reglementarile „state-of-the-art” in acelasi domeniu?
– care este diferenta dintre „evaziune fiscala” si „frauda fiscala”? O interpretare mai exacta a acestor concepte ar putea oare sa conduca la un tratament mai echitabil pentru contribuabili?
– cum este abordat (si rezolvat) un conflict de competenta in materie fiscala intre doua unitati administrativ-teritoriale, cu privire la aceeasi materie impozabila? Incepand cu intrarea in vigoare a art. 11 alin. (81) din Legea nr. 7/1996, limitele teritoriale recunoscute prin procesul-verbal de delimitare au capatat oare caracter obligatoriu (cu toate consecintele care decurg de aici, inclusiv cele „fiscale”)? Care este atitudinea instantelor fata de aceasta problema?
– ce impact a avut analizarea taxei de clawback de catre Curtea Constitutionala prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 39/2013?

 

Imposibila intoarcere sau reculul jurisprudentei fiscale 

Cosmin Flavius COSTAS

Overview of the Administrative Cooperation Rules Within the European Union  

Irina GALIS

O noua perspectiva asupra conceptelor de „evaziune fiscala” si „frauda fiscala”  

Cosmin Flavius COSTAS

Examen jurisprudential privind incidenta art. 43 alin. (3) C. proc. fisc. in solutionarea litigiilor administrativ-fiscale. Dreptul de impunere al organelor fiscale din cadrul unitatilor administrativ-teritoriale si delimitarea teritoriala 

Razvan VIORESCU

Taxa de clawback. Efectele Deciziei Curtii Constitutionale nr. 39/2013 si alte implicatii ale acestei taxe (II)

Gabriela DANILA, Cosmin Flavius COSTAS

Sinteza de jurisprudenta fiscala nationala (septembrie-octombrie 2018)

Cosmin Flavius COSTAS

Repertoriul de jurisprudenta in materie fiscala al Curtii de Justitie a Uniunii Europene  (septembrie-octombrie 2018) 

Alexandra Maria MURESAN

Detalii tehnice
Data aparitiei10 apr. 2019
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini60
Tip coperta297x210 mm, capsata