Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Cluj Tax Forum Journal 3/2022

ISBN/ISSN: 2601-5730_03_2022
Editura: Hamangiu
40,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Cluj Tax Forum Journal 3/2022

• Impozite de generatie noua • Comisia Europeana propune un stimulent fiscal pentru capitalul propriu pentru a ajuta companiile sa se dezvolte, sa devina mai puternice si mai rezistente (DEBRA) • China depune un instrument pentru aprobarea Conventiei multilaterale BEPS • Impozitarea economiei digitale in Africa • Lansarea „One Stop Shop” (OSS) extins. Nou introdus „Import One Stop Shop” (Import OSS) • „Indisponibilizare si confiscare” (Freeze and Seize Task Force) • Transformarea digitala a administratiilor fiscale accelerata de COVID-19 • Implementarea cu succes a noilor reguli TVA ale Uniunii Europene privind comertul electronic • Reglementarea accizelor prin normele dreptului national in Uniunea Europeana in lumina unei cauze pendinte in fata C.J.U.E. (C-332/21, Quadrant Amroq Beverages SRL) • Competenta organelor administrativ-fiscale in solutionarea contestatiilor indreptate impotriva titlurilor de creanta fiscala (si bugetara) si a actelor administrativ-fiscale. Faza administrativa a contenciosului administrativ-fiscal roman • Garantarea libertatii individuale prin asigurarea securitatii juridice si increderii legitime a subiectilor de drept in continuitatea actiunii statale • Masuri generale adoptate la nivel unional in vederea combaterii efectelor pandemiei si asigurarea minimizarii efectelor economice ale pandemiei, cu accent special pus pe masurile de ajutor de stat adoptate in Uniunea Europeana si in Romania • Valorizand jurisprudenta C.J.U.E. in cauze precum Rafinaria Steaua Romana sau Enel Maritsa Iztok 3 AD, C.A. Bucuresti a validat recent o solutie de a impune administratiei fiscale obligatia de a plati dobanzi fiscale pentru solutionarea cu intarziere a cererilor de rambursare TVA • I.C.C.J. – Completul de 5 judecatori a esuat, intr-o cauza recenta, in recunoasterea prioritatii dreptului Uniunii Europene si, respectiv, a dreptului contribuabilului de a primi dobanzi fiscale pentru rambursarea cu intarziere a TVA • C.J.U.E., cauza C-92/01, Stylianakis exemplifica modul in care modul de calcul si de aplicare a unei taxe aeroportuare poate constitui o masura de discriminare fiscala contrara liberei circulatii a persoanelor si libertatii de prestare a serviciilor • Principalele aspecte fiscale generate de transferul de afacere: (1) Perspectiva impozitului pe profit. (2) Regimul taxei pe valoarea adaugata • Ben Terra. O noua editie a lucrarii European Tax Law, redenumita Terra/Wattel – European Tax Law, in 2019 – sub semnul si in memoria profesorului. O recenzie cuprinzatoare a volumului I a acestui ghid important in universul fiscalitatii europene regasim in ultimele randuri ale revistei.

Cu aceste ingrediente fiscale de sezon, autorii prezentelor pagini au dezbatut in proportii mestesugite un nou Cluj Tax Forum Journal.

 

Cuprins
CLUJ TAX FORUM JOURNAL NR. 3/2022

Editorial
Cosmin Flavius COSTAS
Suntem pregatiti pentru impozitele de generatie noua?
 Noutati fiscale
Autoritatile fiscale nationale isi intensifica eforturile de executare fiscala in sprijinul Grupului operativ „Indisponibilizare si confiscare” (Freeze and Seize Task Force)

 Articole
Mihaela TOFAN
Reglementarea accizelor prin normele dreptului national in Uniunea Europeana: cand este prea mult sau inca rezonabil a fi colectat?
Cristina ONET
O privire asupra noilor reglementari privind competenta de solutionare a contestatiilor indreptate impotriva titlurilor de creanta fiscala si a actelor administrative fiscale
Daniela CONSTANTIN-VOROVENCI
Conduita autoritatilor publice vs. principiul protectiei increderii legitime
Kriszta PORTIK
Aplicarea dreptului Uniunii Europene in contextul pandemiei COVID-19 (II)
SINTEZA DE JURISPRUDENTA FISCALA NATIONALA
MAI – IUNIE 2022
Cosmin Flavius COSTAS
REPERTORIUL DE JURISPRUDENTA IN MATERIE FISCALA AL CURTII DE JUSTITIE A UNIUNII EUROPENE
MAI – IUNIE 2022
Irina GALIS
JURISPRUDENTA FISCALA ISTORICA A CURTII DE JUSTITIE A UNIUNII EUROPENE – cauza C-92/01, Georgios Stylianakis c. Grecia
Laura LÁZÁR

Consultanta fiscala
Sorin ROMAN
Reorganizarea activitatii prin separarea unei ramuri productive
Recenzii
Cosmin Flavius COSTAS
European Tax Law, vol. I – General Topics and Direct Taxation, ed. a VII-a, Ed. Wolters Kluwer, Amsterdam, 2019 – Peter J. Wattel, Otto Marres, Hein Vermeulen (editori), Terra/Wattel

Detalii tehnice
Data aparitiei04 ian. 2023
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini100
Format297x210 mm
Tip copertaCapsata