Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Cluj Tax Forum Journal 3/2018

ISBN/ISSN: 2601-5730_03_2018
Editura: Hamangiu
40,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Cluj Tax Forum Journal 3/2018 este dedicat marsului de neoprit al tehnologiei. Digitalizarea pune sub semnul intrebarii notiuni conventionale ale impozitarii si obliga statele (sa incerce) sa inteleaga modul de functionare al economiei digitale pentru a incerca sa o impoziteze. Pe de-o parte, sistemele fiscale sunt obligate sa se adapteze pentru a incuraja noile tehnologii. Pe de alta parte, inexorabil, noile tehnologii vor transforma inclusiv administratiile fiscale (care, de pilda, folosind tehnologia, sunt in masura sa digitalizeze informatiile referitoare la contribuabili si sa le puna la dispozitia altor administratii fiscale din diverse jurisdictii).

In acest numar al Cluj Tax Forum Journal vom vedea:
– cum aparitia monedelor virtuale (celebrul bitcoin fiind doar una dintre cele peste 1400 de astfel de criptomonede) si a tehnologiei blockchain ar putea influenta in mod radical impozitarea (articol in limba engleza);
– cum taxa de clawback (taxa parafiscala) a fost introdusa in sistemul romanesc in 2009, cum a fost ulterior „rafinata” printr-o reglementare de sine-statatoare in 2011 (O.U.G. nr. 77/2011), intr-un context economic caracterizat de o criza financiara acuta, si cum statul a fost nevoit sa gaseasca noi modalitati de a sustine costurile sistemului public de sanatate (cea de-a doua parte a acestui articol despre taxa de clawback o veti gasi in numarul 4/2018 al Cluj Tax Forum Journal);
– cum institutia prescriptiei in doctrina dreptului fiscal, se reflecta prin perspectiva nuantelor particulare conferite de natura juridica a raportului de drept fiscal.
– cum a fost practic inversata sarcina fiscala a contributiilor sociale, care este suportata acum mai degraba de catre salariati decat de catre angajatori si care sunt principalele modificari si structura actuala a contributiilor de asigurari sociale in lumina modificarilor survenite la 1 ianuarie 2018.

 

A treia certitudine: marsul de neoprit al tehnologiei  

Cosmin Flavius COSTAS

Taxation of the Bitcoin on the Value Added Tax: Particularly, Judgment of the European Court in Case C‑264/14 (22 October 2015) 

Marta GONZÁLEZ APARICIO

Despre prescriptie in dreptul fiscal. Traditie si inedit contemporan 

Mihaela TOFAN

Contributiile sociale obligatorii aplicabile cu incepere de la 1 ianuarie 2018 in Romania

Cosmin Flavius COSTAS

Taxa de clawback. Context si reglementare (I) 

Gabriela DANILA

Sinteza de jurisprudenta fiscala nationala - (iulie-august 2018) 

Cosmin Flavius COSTAS

Repertoriul de jurisprudenta in materie fiscala al Curtii de Justitie a Uniunii Europene  

(iulie-august 2018) 

Alexandra Maria MURESAN

Detalii tehnice
Data aparitiei02 apr. 2019
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini60
Tip coperta297x210 mm, capsata