Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Chimie anorganica. Note de curs

ISBN/ISSN: 978-606-27-0780-4
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 45,00 RON
40,50 RON
Disponibilitate: IN STOC

Lucrarea Chimie anorganica-Note de curs apare in contextul necesitatii modernizarii si perfectionarii programelor de curs si de predare a unor cunostiinte de specialitate mai profunde care sa permita o mai buna integrare a invatamantului cu activitatea de cercetare.  Conceptual, problemele avute in vedere de aceasta carte sunt organizate si discutate in cadrul unor capitole de sinteza in asa fel ca ele sa indeplineasca atat rolul de familiarizare cu elementele chimice cat si cel formativ al dezvoltarii recente in domeniul chimico-farmaceutic.

Tratand comparativ ceea ce este general si comun chimiei anorganice s-a tinut seama permanent de diversitatea ce exista de la element la element, de la substanta la substanta, astfel ca lucrarea sa nu fie lipsita de bogatia particularului.

In prima parte a lucrarii sunt prezentate aspecte privind descoperirea elementelor chimice, incercarile de clasificare si sistematizare ale acestora, raspandirea lor in natura.

In partea a doua sunt prezentate elementele grupelor principale si combinatiile acestora avandu-se in vedere raspandirea, obtinerea si proprietatile fizico-chimice ale acestora.

Elementele blocului d al sistemului periodic si combinatiile acestora sunt prezentate in partea a treia a lucrarii.

Proprietatile fundamentale ale elementelor si combinatiilor acestora sunt analizate raportat la: pozitia elementelor in sistemul periodic, configuratia electronica a acestora, respectiv caracteristicile lor fizico-chimice.

Tinand cont de particularitatile profesiei de farmacist,in cadrul fiecarui capitol sunt evidentiate implicatiile biologice si farmaceutice ale elementelor grupei respective.

Cu toate ca problematica chimiei anorganice nu este noua, s-a dorit prezentarea ei intr-o conceptie noua, moderna si unitara.

Cartea se adreseaza in primul rand studentilor din anul I de la facultatile de farmacie si farmacistilor putand fi utilizata si de studentii sectiilor de chimie sau de absolventi ai unor facultati din domeniu, pentru reimprospatarea si completarea cunostiintelor.


                                Autorul

Detalii tehnice
Data Aparitiei15 mar. 2017
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini204
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Microbiologie farmaceutica. Indrumator de lucrari practice

indrumator de lucrari practice pentru studentii de la facultatea de farmacie
48,00 RON 43,20 RON