Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Matei-Ciprian Graur

Studii: absolvent al Studiilor doctorale la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara in anul 2018 (teza de doctorat: Actiunea penala – intre oficialitate si oportunitate); absolvent al Institutului National al Magistraturii in anul 2016; absolvent al Studiilor masterale la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara in anul 2014 (lucrare de disertatie: Evolutia institutiei recunoasterii vinovatiei in noua legislatie penala); absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara in anul 2011.

Activitate profesionala: judecator la Judecatoria Timisoara – Sectia penala (2018-prezent) si cadru didactic asociat la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, la disciplina Drept procesual penal; judecator stagiar la Judecatoria Ineu (2016-2018); auditor de justitie la Institutul National al Magistraturii (2014-2016); avocat in Baroul Timis (2011-2014).

Publicatii: Actiunea penala - intre oficialitate si oportunitate, Editura Hamangiu, Bucuresti, 2019; Principiul continuitatii completului de judecata in lumina exigentelor Conventiei, Conferinta internationala a doctoranzilor in drept, editia a 10-a, Timisoara, 2018, Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2018; De la procurorul militar la cel civil si inapoi – o dilema doctrinara de actualitate (coautor), in Revista Analele Universitatii de Vest din Timisoara, Seria Drept, nr. 2/2017; Intre a se apara si a se autoacuza – o dilema a inculpatului in procesul penal, Conferinta internationala a doctoranzilor in drept, editia a 9-a, Timisoara, 2017, Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2017; Renuntarea la aplicarea pedepsei – un sambure de oportunitate, www.juridice.ro, decembrie 2016; Posibila neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 111 alin. (10) Cod procedura penala privind audierea persoanei vatamate, www.universuljuridic.ro, noiembrie 2016; Limitari ale principiului aflarii adevarului – scurte consideratii, in Revista Themis nr. 2/2016, www.inm-lex.ro; Scurte consideratii privind interpretarea art. 91 alin. (2) lit. b) din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, www.juridice.ro, septembrie 2016; Loialitatea administrarii probelor – cerinta imperativa a principiului legalitatii actiunii penale, in Studii si cercetari juridice europene – Conferinta internationala a doctoranzilor in drept, editia a 8-a, Timisoara, 2016, Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2016; Consideratii asupra procedurii abreviate in cazul recunoasterii invinuirii, in Revista Universul Juridic nr. 2/2016, www.universuljuridic.ro, 27 august 2016; Prevenirea si combaterea terorismului – materializare a oficialitatii procesului penal („La prévention et la lutte contre le terrorisme – matérialisation de l’officialité du processus pénal”), Conferinta internationala francofona a doctoranzilor in drept penal, Iasi, 2016; Principiul oportunitatii – renuntarea la urmarirea penala – modalitate de accelerare a procedurilor judiciare, Conferinta internationala francofona a doctoranzilor in drept penal cu tema Protectia penala a drepturilor si libertatilor fundamentale, Iasi, 5-8 noiembrie 2015; Limitari ale principiului aflarii adevarului in noua legislatie penala, in Studii si cercetari juridice europene – Conferinta internationala a doctoranzilor in drept, editia a 7-a, Timisoara, 2015, Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2015.

actualizat mai 2019

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina