Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Buletinul Jurisprudentei. Culegere de decizii pe anul 2013

ISBN/ISSN: 1584-9716
Editura: C.H. Beck
170,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Buletinul Jurisprudentei. Culegere de decizii pe anul 2013 reuneste decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie din anul 2013, structurate pe urmatoarele domenii de drept: drept civil, dreptul proprietatii intelectuale, drept procesual civil, drept comercial, drept administrativ, drept financiar si fiscal, dreptul concurentei, procedura contenciosului administrativ, drept penal si drept procesual penal.

De asemenea, lucrarea cuprinde note referitoare la legislatia avuta in vedere de instanta suprema la momentul pronuntarii deciziilor, cu eventuale precizari legate de modificarile aduse actelor normative pana in prezent.

Buletinul Jurisprudentei. Culegere de decizii pe anul 2013 contine 261 de decizii pronuntate in anul 2013 avand ca tematica: aplicarea dispozitiilor noului Cod civil referitoare la actiunea in revendicare; actiune in contrafacere; contract de antrepriza cu element de extraneitate; competenta teritoriala alternativa; Regulile de Arbitraj GAFTA; taxa de clawback; frauda informatica; dobandirea calitatii de deputat in cursul judecarii recursului; rejudecare in caz de extradare sau predare in baza unui mandat european de arestare.
Culegerea are index alfabetic (pentru fiecare materie in parte) si lista cronologica a deciziilor

Puncte forte:
•    lucrarea cuprinde elemente esentiale pentru utilitatea consultarii: titlu, legislatie relevanta, pastila, indicarea sectiei, rezumatul
•    deciziile sunt atent selectate, oferind o imagine ampla asupra practicii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, regasindu-se in special solutiile cu valoare de principiu pronuntate in scopul unificarii practicii judiciare.

Publicul tinta al lucrarii Buletinul Jurisprudentei. Culegere de decizii pe anul 2013 este format din practicieni ai dreptului (avocati, judecatori, notari publici), studenti ai facultatilor de drept.

Detalii tehnice
Data aparitiei15 dec. 2014
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini1544
Tip copertaCarte brosata