Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Vechiul si Noul Cod de procedura civila. Prezentare comparativa. Actualizat 15 octombrie 2013

ISBN/ISSN: 978-606-678-847-2
Editura: Hamangiu
19,30 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Desi de la 15 februarie 2013 a intrat in vigoare noul Cod de procedura civila, una dintre solutiile cu caracter de noutate pe care acesta le aduce este chiar aplicarea legii in timp. Astfel, principiul aplicarii imediate a noii norme de procedura a fost inlocuit cu cel potrivit caruia dispozitiile noii legi sunt aplicabile numai proceselor si executarilor silite incepute dupa intrarea in vigoare a acesteia, in timp ce procesele in curs de judecata, precum si executarile silite incepute sub legea veche raman supuse acelei legi.

Cel putin pentru o perioada, avand in vedere ca cele doua coduri se aplica in paralel, practicienii sunt nevoiti sa consulte in continuare dispozitiile anterioare. De aceea, la sugestia cititorilor, am pregatit aceasta editie care cuprinde textul Codului de procedura civila de la 1865, ultima forma inainte de momentul abrogarii, avand indicat sub fiecare articol textul corespondent din Codul nou, iar, separat, am redat si textul noului Cod, in aceeasi maniera, cu trimiteri catre articolele corespondente din Codul vechi si din celelalte reglementari.

De asemenea, sunt redate deciziile Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in solutionarea recursurilor in interesul legii, obligatorii pentru instante, iar noul Cod este insotit de Legea nr. 76/2012 de punere in aplicare si de Legea nr. 2/2013, prezentate in extras la finalul lucrarii.

Atat pentru Codul de la 1865, cat si pentru noul Cod au fost intocmite cate o tabla de materii detaliata si cate un index alfabetic care faciliteaza cautarea institutiilor/cuvintelor-cheie in cuprinsul acestora.

Codul de procedura civila din 1865 

Index 

Noul Cod de procedura civila 

Index 

Legea nr. 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila (extras) 

Legea nr. 2/2013 privind unele masuri pentru degrevarea instantelor judecatoresti, precum si pentru pregatirea punerii in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila (extras)

Detalii tehnice
Data aparitiei01 nov. 2013
Categorie generalaLegislatie
Numar pagini608
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Legile de executare actualizat 7 februarie 2014

Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Legile de executare actualizat 7 februarie 2014

Legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, legislatie conexa, index alfabetic
17,30 RON
Indisponibila
Imagine Legea societatilor si 8 legi uzuale. Actualizat 26 martie 2014
Indisponibila
Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Editia 2014

Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Editia 2014

Legile de punere in aplicare – corelatii cu vechile reglementari, legislatie conexa, hotarari C.E.D.O., index alfabetic - actualizat 19 februarie 2014
33,70 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept procesual civil