Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat de teoria generala a dreptului

editia a 3-a
ISBN/ISSN: 978-606-673-612-1
Pret de coperta: 70,00 RON
70,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea Tratat de teoria generala a dreptului. Editia a 3-a, revazuta si adaugita abordeaza vocatia teoriei generale a dreptului de a configura planul atat de dificil, dar necesar, al generalitatii si integralitatii dreptului, in care dreptul este studiat pentru a-i desprinde conceptele fundamentale, principiile, legitatile, ipostazele sale complexe, de a fi conditie inerenta vietii sociale, fapt de cultura si civilizatie, expresie a gandirii juridice, sistem normativ specific, entitate in lumea valorilor sau fapt contemporan.

Editia de fata, a 3-a, valorifica unele lucrari de referinta aparute in ultimii ani, cu impact major asupra viziunii generale asupra dreptului, problematica Congreselor mondiale recente de filosofia dreptului, prevederile noilor coduri romanesti, fara suprimarea doctrinei traditionale care evoca „straturile geologice ale cunoasterii juridice”, evolutiile si avatarurile gandirii juridice, fara de care spiritul dreptului nu poate fi inteles. Sintagma „teoria generala a dreptului” ramane mereu deschisa si in devenire, supusa abordarilor multiple, criticii si controversei, dar mereu perfectibila, ca si dreptul insusi.

Prof. univ. dr. ION CRAIOVAN este licentiat in drept, licentiat in filosofie si doctor in drept al Universitatii din Bucuresti.

Detalii tehnice
Data aparitiei04 iun. 2015
Categorie generalaTratate
Numar pagini600
Tip copertaCarte brosata
Editiea 3-a
Alti clienti au cumparat si
DE ACELASI AUTOR - Ion Craiovan