Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat de drept international privat

ISBN/ISSN: 978-606-39-0162-1
Pret de coperta: 70,00 RON
70,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Prezentul tratat constituie o opera pertinenta si necesara, care prezinta dreptul international privat roman in lumina cercetarii stiintifice si a informatiei aplicative. Actuala reglementare imbina orientarile traditionale din dreptul nostru, care si-au dovedit viabilitatea, cu solutiile moderne, consacrate pe plan international.

Sfera de reglementare a legii romane este configurata de materiile care tin de natura dreptului international privat. In aceste materii pot surveni conflicte de legi, fiind posibila aplicarea legii straine. Continutul dreptului international privat il formeaza normele conflictuale, dar si normele de drept material special elaborate pentru relatiile cu element de extraneitate, precum si normele de aplicare imediata.

In concordanta cu reglementarile incidente in materie, lucrarea cuprinde patru titluri: aspecte introductive privind dreptul international privat; probleme generale ale conflictelor de legi; aplicarea regulilor conflictuale in domeniul dreptului privat; procesul civil international. Problematica abordata da expresie, intr-o maniera armonioasa si echilibrata, principalelor institutii ale dreptului international privat, oferind repere clare si argumentate celor interesati de tainele raporturilor cu element de extraneitate.

Detalii tehnice
Data aparitiei11 dec. 2017
Categorie generalaTratate
Numar pagini500
Tip copertaCarte brosata