Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Statutul functionarilor publici. Editia a 2-a

Legea nr. 188/1999. Comentarii, legislatie, doctrina si jurisprudenta
ISBN/ISSN: 978-606-673-829-3
65,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Aceasta noua carte a doamnei profesor Verginia Vedinas este dovada pasiunii cu care se apleaca, de fiecare data, asupra unui domeniu care tine de asigurarea dreptului la o buna guvernare.

In fond, administratia nu este, de fapt, decat o uriasa masina ale carei operatii trebuie sa devina din ce in ce mai riguroase. Pentru aceasta, este nevoie de un corp de functionari publici selectionati pe baza de concurs si care sa actioneze potrivit unui statut bine conturat. Aristotel afirma ca prima grija a guvernantilor trebuie sa fie aceea de a nu se abate de la lege. Functionarii publici trebuie sa fie de partea cetatenilor care vor mentinerea Constitutiei, si nu a acelora care vor caderea ei. Acesti functionari trebuie, prin intermediul legii, sa fie impiedicati de a se procopsi de pe urma slujbelor ce le ocupa. Frumoasa precizare facuta cu doua mii de ani in urma.

Doamna prof. Vedinas, prin tot ceea ce face (scrie, conferentiaza, se zbate si se bate – uneori cu morile de vant, dar asta este o alta poveste!), demonstreaza ca nimic nu poate fi prea mult pentru realizarea cerintelor precizate mai sus de Aristotel. Vedeti, Nietzsche obisnuia sa spuna despre state ca sunt monstri reci, cei mai reci dintre toti monstrii reci. Incalzirea acestor monstri poate fi realizata si prin asigurarea corpului de elita al functionarilor publici. Sa dea Dumnezeu!

Prof. Nicolae Popa
Detalii tehnice
Data aparitiei04 apr. 2016
Categorie generalaCoduri si legi comentate
Numar pagini470
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Noul Cod civil. Noul Cod de procedura civila. Actualizat 26 februarie 2016

Noul Cod civil. Noul Cod de procedura civila 26.02.2016

Studiu introductiv – Analiza modificarilor aduse prin O.U.G. nr. 1/2016 – Nicolae-Horia Tit
40,00 RON
Indisponibila
Imagine Legea contenciosului administrativ. Comentata si adnotata. Editia a 3-a
DE ACELASI AUTOR - Verginia Vedinas
Indisponibila
Drept public. Vademecum - Verginia Vedinas, Camelia Daciana Stoian

Drept public. Vademecum

pentru studentii programelor de licenta din domeniile: administrarea afacerilor, economie, finante, contabilitate si management
60,00 RON