Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Sociologie juridica. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-39-0835-4
62,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Cursul de Sociologie juridica al dnei conferentiar dr. Laura Stanila este dedicat studentilor facultatilor de drept, care aleg ca disciplina optionala de studiu Sociologia juridica, precum si studentilor la programele de master, care, inainte de aprofundarea unor chestiuni in materia sociologiei deviantei, doresc sa dobandeasca cunostinte de baza in domeniul sociologiei generale si al sociologiei juridice. De asemenea, cursul reprezinta un instrument util si pentru studentii facultatilor de stiinte sociale, prin multitudinea temelor abordate si informatiilor oferite. Astfel, lucrarea abordeaza problematica fenomenului juridic ca fenomen social, circumscriind contingentele socialului, oferind informatia de baza despre subiecte variate si incercand sa dezvolte in acelasi timp abilitatea studentilor si a cititorilor interesati de a interpreta datele sociale, spiritul lor critic. Lucrarea urmareste, de asemenea, sa evalueze fenomenele si evenimentele sociale din perspectiva sociologica si sa creeze deprinderi de analiza.
 
Lucrarea este structurata in doua parti: Sociologie juridica generala si Sociologie juridica speciala. In partea dedicata sociologiei juridice generale sunt abordate notiuni fundamentale preluate din sociologia generala, precum grupul social, ordinea sociala, valori si norme sociale, conceptul de socializare, dar si notiuni specifice sociologiei juridice, precum valori si norme juridice, sanctiuni juridice, drept, control social, politica sociala s.a. In partea dedicata sociologiei juridice speciale se abordeaza problematica deviantei sociale, prin prezentarea multiplelor sale forme de manifestare, a cauzelor si factorilor care declanseaza si potenteaza acest fenomen, precum si problematica infractionalitatii, inclusiv a unor forme aparte, precum delincventa juvenila sau violenta domestica.
 
Lucrarea este bine structurata, temele fiind repartizate pe 13 capitole, fiind utilizat un limbaj accesibil, ce invita la lectura.

Detalii tehnice
Data aparitiei15 iun. 2021
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini390
Format145x205 mm
Editiea 2-a
Tip copertaCarte brosata