Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Revista romana de jurisprudenta, Nr. 1/2011

ISBN/ISSN: 1844645001101
40,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Revista Romana de Jurisprudenta (RRDJ) este o publicatie a Editurii Universul Juridic, special creata pentru a deveni suportul publicistic adecvat, deschis unor analize si comentarii aprofundate si deopotriva critice ale problemelor cu care se confrunta practica judecatoreasca actuala.

Aparuta in anul 2009, Revista Romana de Jurisprudenta a reusit sa devina o revista dinamica si utila, mai apropiata de practicienii dreptului si de nevoile lor, oferindu-le,  in acelasi timp, suport pentru abordari teoretice dar si practice.

Revista se propune drept un nou for de studiu si aprofundare a principalelor ramuri de drept, intr-o optica sectoriala, nu doar nationala, din perspectiva practica, jurisprudentiala, preocuparea esentiala a revistei constand in surprinderea celor mai importante, actuale si arzatoare probleme, pentru a le aduce in lumina, a le supune dezbaterii si schimbului de opinii spre folosul tuturor.

Revista se adreseaza cu precadere practicienilor dreptului, fiind vizati magistratii, avocatii, consilierii juridici si, in genere, toti juristii implicati ori interesati de jurisprudenta, bucurandu-se de sprijinul unor colaboratori principali cu o vasta experienta: dna judecator Mihaela Tabarca, dna judecator Gabriela Bogasiu, dna judecator Livia Stanciu, dna avocat Magda Volonciu, dl avocat Gheorghe Buta.

Propunandu-si sa ofere o panorama completa si constant actualizata a jurisprudentei, Revista cuprinde in paginile sale sectiuni de practica judiciara comentata sau adnotata, "la zi", atat a instantelor romane, cat si a Curtii de la Luxemburg si a Curtii de la Strasbourg, ce reprezinta cea mai mare parte din economia acesteia, dar si editoriale, analize si sinteze de jurisprudenta pe teme actuale de drept.

Din cuprins:

Editorial: Gheorghe Buta

JURISPRUDENTA
- Cai de atac. Termen de declarare … (cu comentariu critic de Prof. univ. consult. dr. Ion Deleanu)
- Stramutarea pricinilor. Acordarea cheltuielilor de judecata (cu comentariu critic de Mihaela Tabarca)
- Instanta competenta sa solutioneze litigiile privind incetarea raportului de serviciu al personalului silvic … (cu comentariu aprobativ de Gabriela Bogasiu)
- Reintegrarea in munca dispusa prin hotarare a CEDO … (cu comentariu critic de Gabriela Cristina Frentiu)

DEZBATERI RRDJ
- Livia Stanciu, Simona Cristea - Noi tendinte ale cooperarii judiciar in Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii
- Laura Radu, Corina Puschin - Modificarile aduse Codului de procedura civila prin Legea nr. 202/2010 …
- Lucian Bernd Sauleanu, Alina Dodocioiu - Jurisprudenta  in materia clauzelor abuzive in contractele bancare
- Viviana Onaca, Ioana Burduf - Transmiterea actelor judiciare si extrajudiciare in materie civila si comerciala in si din strainatate ... (partea I)

Detalii tehnice
Data aparitiei13 apr. 2011
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini252
Tip copertaCarte brosata