Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Revista romana de drept privat, Nr. 1/2011

ISBN/ISSN: 1843264601101
40,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

"Revista romana de drept privat" si-a inceput aparitia din anul 2007, sub deviza "Totul sub semnul discutiei". Este o publicatie bimestriala ce reuneste in Colegiul redactional  tineri specialisti cunoscuti in domeniu, de la universitaile din Bucuresti si Cluj-Napoca; activitatea lor se desfasoara beneficiind de indrumarea Consiliului Stiintific, format din personalitati recunoscute din tara si strainatate (Franta, Québec). Scopul revistei este de a forma un cadru modern si coerent de dezbatere juridica, tematizat anual sub emblema unei personalitati a dreptului privat roman.

Devenita membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, Romania trebuie sa faca fata unor noi provocari juridice. Formularea unor opinii articulate, elaborarea unor teze si teorii bine fundamentate, apte sa serveasca cunoasterii, interpretarii si aplicarii reglementarilor interne, comunitare si internationale, precum si fundamentarii diferitelor politici interne si comunitare, sunt imperios necesare, daca vrem ca Romania sa devina un veritabil actor pe scena economica si politica europeana sau internationala, iar nu sa ramana un simplu spectator. Or, dreptul privat este chemat sa-si aduca o contributie esentiala in aceasta privinta, iar o revista de stricta specialitate care sa serveasca acest scop poate reprezenta un instrument foarte util.

Tocmai de aceea, si venind in intampinarea acestor necesitati sau tendinte, "Revista romana de drept privat" isi propune sa constituie un cadru adecvat, deschis oricaror analize, discutii si comentarii aprofundate si deopotriva critice ale problemelor actuale sau viitoare din sfera dreptului privat, care sa se situeze la nivelul exigentelor teoretice si practice ale secolului XXI si sa raspunda astfel nevoilor de perfectionare sau de reforma a institutiilor dreptului privat, de adaptare sau unificare a practicii judiciare, dar si de elaborare a unor noi constructii teoretice care sa fundamenteze politicile de reforma economica, social ori institutionala, dupa caz.

Cuprins

Mircea Dan Bob - Consideratii asupra reglementarii reprezentarii succesorale in Noul Cod Civil

Alexandru-George Ilie - Riscurile in contractul de leasing

Ioan Les - Reglementarea probelor in Noul Cod de procedura civila

Claudia Ana Moarcas Costea & Ana Maria Vlasceanu - Dimensiuni ale flexicuritatii

Radu I. Motica & Tiberiu Medeanu - Anularea interdictiei cumulului pensiei cu salariul in cazul pensionarilor pentru limita de varsta, prin Legea nr. 263/2010

Ioan Muraru - Exista un garant al suprematiei Constitutiei romane?

Teodor Sambrian - Interpretation du droit. Du concept romain interpretatio au sens moderne de l'interpretation, par le biais des adages du latin juridique

Detalii tehnice
Data aparitiei20 mai 2011
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini286
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si