Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Proceduri rapide de recuperare a creantelor. Cereri, comentarii, practica judiciara

ISBN/ISSN: 978-973-127-610-6
20,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Dinamica, uneori imprevizibila, a economiei mondiale determina o nevoie sporita din partea actorilor economici de a optimiza procesul de inlaturare a situatiilor de blocare a resurselor financiare. Legea romana stabileste modalitati diferite la care creditorul poate recurge pentru recuperarea creantelor sale: procedura insolventei, recuperarea creantei prin intermediul procedurii de drept comun sau apelul la procedura somatiei de plata, respectiv la procedura ordonantei de plata.

In alegerea finala, creditorul trebuie sa tina cont de specificitatea propriilor sale creante. Insa, aplicarea procedurilor introduse de O.G. nr. 5/2001 si O.U.G. nr. 119/2007 ofera, fata de procedura de drept comun, doua elemente extrem de importante: reducerea timpului si, respectiv, a costurilor angrenate in procesul de recuperare a creantelor.

Realizata intr-o maniera exhaustiva, prezenta lucrare "Proceduri rapide de recuperare a creantelor" cuprinde informatii utile pentru practicienii dreptului privat din tara noastra, si nu numai.

Detalii tehnice
Data aparitiei18 oct. 2011
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini208
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Dragos Mihail Manescu