Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Obiectul material al infractiunii

ISBN/ISSN: 978-973-127-417-1
Pret de coperta: 20,00 RON
18,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

   Lucrarea "Obiectul material al infractiunii" reprezinta teza de doctorat a domnului dr. Popa Nelu Dorinel, elaborata sub coordonarea prof. univ. dr. George Antoniu, la Institutul de Cercetari Juridice "Andrei Radulescu" al Academiei Romane.

   Tema tratata in lucrare, desi este abordata in cursurile si manualele universitare, nu a constituit pana acum obiectul unei cercetari monografice spre a se sublinia continutul si implicatiile sale in cadrul teoriei infractiunii.

   Autorul, pe baza unei documentari temeinice si a unor reflectii profunde asupra temei, si-a luat aceasta sarcina de a clarifica rolul si functiile obiectului material, ca si insemnatatea acestei problematici pentru stiinta dreptului penal.

   In baza considerentelor inserate in cuprinsul lucrarii, autorul opteaza pentru o reconstructie sistemica a acestui element al infractiunii, care nu poate fi pusa la indoiala nici macar de cine sustine necesitatea unui drept penal orientat subiectiv. Aceasta reconstructie trebuie sa vizeze o abordare in primul rand reala, mai presus decat o creatie doctrinara sau o fictiune juridica. In acest sens, se considera ca pentru satisfacerea cerintelor in materie penala si a necesitatilor din realitatea obiectiva, cel mai adecvat concept in locul celui de obiect material al infractiunii este cel de obiect al actiunii/inactiunii, dupa cum infractiunea este comisiva sau omisiva.

   Privita in ansamblul ei, lucrarea "Obiectul material al infractiunii", prima monografie de acest fel in literatura noastra penala, ni se infatiseaza ca o opera valoroasa nu numai prin actualitatea temei tratate, dar si prin modul de sistematizare a materiei, prin documentarea temeinica care sta la baza ei si prin reflectiile profunde ale autorului asupra institutiei analizate.

Detalii tehnice
Data Aparitiei09 nov. 2010
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini244
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si