Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Elemente de teoria dreptului

editia a 2-a
ISBN/ISSN: 978-973-115-650-7
Editura: C.H. Beck
39,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

"Lucrarea de fata se adreseaza, in principal, studentilor de la Facultatile de drept si administratie publica ... Revizuirea editiei din anul 2001 a fost necesara, nu atat din motive ce tin de perisabilitatea unor institutii, caci teoria dreptului are dimensiunea oricarui lucru peren, ci din motive care obliga la reconsiderarea dreptului intr-o societate afectata de declin sau progres, cand Dreptul este dator sa reinvie suburbii si sa intretina idealuri, menite sa-i asigure chiar scopul.


De aceea, adaugirile si revizuirea operate in aceasta noua editie, sunt subordonate nevoii de reintoarcere la originile Dreptului, evocand rolul sau, capacitatea sa de a dispune de o aptitudine proprie dee analiza si de selectie a fenomenelor sociale, de cuantificare si de calificare a lor, vizualizand valorile sociale.


Noile alegatii dinamizeaza capitolele vizand izvoarele dreptului si interpretarea juridica, punand in evidenta raportul dintre reguli-principii si standarde purtatoare de valori menite a conserva si a promova progresul social".        
Autoarea

Detalii tehnice
Data aparitiei23 nov. 2009
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini384
Tip copertaCarte brosata
Editiea 2-a
DE ACELASI AUTOR - Lidia Barac
Indisponibila
Drept constitutional - Lidia Barac
Indisponibila
Imagine Repere de interpretare in drept

Repere de interpretare in drept

Ghid de interpretare in materie civila
29,00 RON 29,00 RON