Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul transporturilor. Contractele de transport

ISBN/ISSN: 978-606-673-998-6
33,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea Dreptul transporturilor. Contractele de transport se adreseaza in principal studentilor facultatilor de drept, in incercarea de a le facilita studiul disciplinei Dreptul transporturilor. Accentul cade cu precadere asupra principalelor contracte de transport de bunuri, punand in evidenta problemele teoretice si aspectele practice pe care le regasim frecvent in acest domeniu. Consideratiile introductive fac o scurta analiza a activitatii de transport in Romania, insa dorim sa subliniem ca esenta consta in conturarea regimului juridic al contractelor si efectelor pe care acestea le produc.

Un element de noutate il reprezinta corelarea dispozitiilor existente in legislatia speciala pentru fiecare tip de contract, cu reglementarea oferita pentru prima data de catre Codul civil contractului de transport. Fiecare capitol din lucrare este consacrat unui contract din cele mai importante activitati de transport (feroviar, rutier, aerian, maritim), fiind evidentiate aspectele legate de efectele contractului si problematica angajarii raspunderii.

Absolventii unei facultati de drept trebuie sa fie familiarizati, din perspectiva unui viitor practician, cu terminologia specifica raporturilor contractuale in activitatea de transport, cu implicatiile practice ale derogarilor de la dreptul comun si, nu in ultimul rand, cu complexitatea raportului contractual. Acesta genereaza de foarte multe ori litigii cu consecinte economice insemnate, cu un cadru procesual largit prin forme specifice de coparticipare si solutii controversate. Unora dintre aceste probleme am dorit sa le conturam rezolvarea sau sa oferim reperele care sa faciliteze intelegerea contractului si a principalelor sale efecte.

Detalii tehnice
Data aparitiei07 dec. 2016
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini256
Tip coperta145x200 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Codul muncii. Legea dialogului social si 14 legi uzuale

Codul muncii. Legea dialogului social si 14 legi uzuale, ed. 33 (act. 17.09.18)

Cuprinde extrase relevante din hotarari ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene - editie ingrijita si adnotata de Marius Eftimie
25,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Corina Petica Roman