Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul contraventional si procedura judiciara in dreptul public

Actualitate si perspective
ISBN/ISSN: 978-606-27-1178-8
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 30,00 RON
27,00 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

La ora actuala, dreptul contraventional ridica numeroase probleme juridice, decurgand din aplicarea coroborata a unor dispozitii de drept administrativ, drept penal, procedura civila si, putem spune, chiar de procedura penala. Evolutia vietii sociale, cel putin din ultimul deceniu, impune o noua abordare integrata a acestei ramuri de drept si prin prisma noilor Coduri fundamentale intrate in vigoare in perioada 2011-2014, cu atat mai mult cu cat o parte importanta a litigiilor solutionate de judecatorii si tribunale sunt litigii de drept contraventional.

Totodata, procedura contenciosului administrativ si procedura in dreptul public, in general, au suferit transformari semnificative in urma intrarii in vigoare a noii legislatii procesual civile, motiv pentru care se impune analiza atenta a tuturor institutiilor dreptului public ce au tangenta cu derularea procesului civil privit ca proces de drept comun, respectiv ca procedura judiciara extrapenala.

Astfel, cartea Dreptul contraventional si procedura judiciara in dreptul public. Actualitate si perspective reprezinta viziunea autorului asupra stadiului actual si a liniilor de dezvoltare a dreptului contraventional si a procedurii judiciare in dreptul public. La elaborarea lucrarii au fost avute in vedere deciziile pronuntate in recurs in interesul legii, publicate in anul 2018, precum si modificarile legislative aduse prin Legea nr. 203/2018 in materie contraventionala si Legea nr. 212/2018 in materia contenciosului administrativ.

Lucrarea Dreptul contraventional si procedura judiciara in dreptul public. Actualitate si perspective este cel de-al doilea volum din Seria Tudor Draganu, o colectie ce isi propune reunirea unor valoroase lucrari de drept public in scopul omagierii ilustrului Profesor.

La fel ca toti cei care i-am fost doctoranzi sau colaboratori Marelui Profesor Tudor Draganu, am o datorie de onoare fata de memoria acestuia, iar publicarea acestei lucrari nu reprezinta decat un mic semn de multumire fata de ajutorul ce mi-a fost oferit in formarea profesionala.

Conf. univ. dr. Mircea Ursuta

Detalii tehnice
Data Aparitiei05 nov. 2018
Categorie generalaVariae
Numar pagini192
Tip coperta130x200 mm, Carte brosata
DE ACELASI AUTOR
Indisponibila
Imagine Ghidul soferului

Ghidul soferului

Contine inclusiv rezumatul Proiectului de modificare a Codului rutier. Actualizat la 22 octombrie 2013
29,00 RON 26,10 RON
Indisponibila
Imagine Procedura contraventionala

Procedura contraventionala

editia a 3-a revazuta si adaugita
49,00 RON 44,10 RON