Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul contraventional si procedura judiciara in dreptul public

Actualitate si perspective
Autor: Mircea Ursuta
ISBN/ISSN: 978-606-27-1178-8
Editura: Hamangiu
30,00 lei
27,00 lei
Disponibilitate: In stoc

La ora actuala, dreptul contraventional ridica numeroase probleme juridice, decurgand din aplicarea coroborata a unor dispozitii de drept administrativ, drept penal, procedura civila si, putem spune, chiar de procedura penala. Evolutia vietii sociale, cel putin din ultimul deceniu, impune o noua abordare integrata a acestei ramuri de drept si prin prisma noilor Coduri fundamentale intrate in vigoare in perioada 2011-2014, cu atat mai mult cu cat o parte importanta a litigiilor solutionate de judecatorii si tribunale sunt litigii de drept contraventional.

Totodata, procedura contenciosului administrativ si procedura in dreptul public, in general, au suferit transformari semnificative in urma intrarii in vigoare a noii legislatii procesual civile, motiv pentru care se impune analiza atenta a tuturor institutiilor dreptului public ce au tangenta cu derularea procesului civil privit ca proces de drept comun, respectiv ca procedura judiciara extrapenala.

Astfel, cartea Dreptul contraventional si procedura judiciara in dreptul public. Actualitate si perspective reprezinta viziunea autorului asupra stadiului actual si a liniilor de dezvoltare a dreptului contraventional si a procedurii judiciare in dreptul public. La elaborarea lucrarii au fost avute in vedere deciziile pronuntate in recurs in interesul legii, publicate in anul 2018, precum si modificarile legislative aduse prin Legea nr. 203/2018 in materie contraventionala si Legea nr. 212/2018 in materia contenciosului administrativ.

Lucrarea Dreptul contraventional si procedura judiciara in dreptul public. Actualitate si perspective este cel de-al doilea volum din Seria Tudor Draganu, o colectie ce isi propune reunirea unor valoroase lucrari de drept public in scopul omagierii ilustrului Profesor.

La fel ca toti cei care i-am fost doctoranzi sau colaboratori Marelui Profesor Tudor Draganu, am o datorie de onoare fata de memoria acestuia, iar publicarea acestei lucrari nu reprezinta decat un mic semn de multumire fata de ajutorul ce mi-a fost oferit in formarea profesionala.

Conf. univ. dr. Mircea Ursuta

Detalii tehnice
Data Aparitiei 05 nov. 2018
Categorie generala Variae
Numar Pagini 192
Format 130x200 mm
Format Carte brosata
De acelasi Autor
Indisponibila
Imagine Ghidul soferului

Ghidul soferului

Contine inclusiv rezumatul Proiectului de modificare a Codului rutier. Actualizat la 22 octombrie 2013
29,00 lei 26,10 lei
Indisponibila
Imagine Contraventiile rutiere

Contraventiile rutiere

editia a 2-a
30,00 lei 27,00 lei
Din aceeasi Categorie

Autorizatia de construire

intrarea in legalitate
36,90 lei 33,21 lei
Indisponibila
Dreptul achizitiilor publice. Volumul 1 - Editia a 2-a - Amalia Ratiu

Dreptul achizitiilor publice. Volumul 1 - Editia a 2-a

Contractul de achizitie publica. Regimul juridic aplicabil atribuirii contractului
50,00 lei 45,00 lei