Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept penal. Partea speciala. Vol. I. Infractiuni contra persoanei si patrimoniului

ISBN/ISSN: 978-606-673-950-4
30,00 lei
27,00 lei
Disponibilitate: In stoc

Lucrarea Drept penal. Partea speciala. Vol. I. Infractiuni contra persoanei si patrimoniului isi propune sa faciliteze studentilor de la Drept din anul III asimilarea cunostintelor teoretice, dar si dezvoltarea abilitatilor pentru rezolvarea chestiunilor practice si a intrebarilor tip grila din materia Dreptului penal. Partea speciala. Infractiuni contra persoanei si patrimoniului.

Lucrarea este structurata in 12 seminare, organizate in 4 parti. Prima parte cuprinde reglementarea legala completata de o sinteza a materiei aferente seminarului. Cea de-a doua parte cuprinde o serie de intrebari teoretice axate pe comparatii intre diferitele infractiuni. Cea de-a treia parte este dedicata evaluarii prin intermediul spetelor, cu nivel diferit de dificultate. In fine, ultima parte este axata pe evaluarea prin intermediul grilelor.

Partea de sinteza prezinta o structurare a materiei intr-un format usor de retinut, care este construit pentru fiecare infractiune pe schema tipica de analiza a infractiunii. In acest fel, sintezele teoretice sunt usor de inteles si retinut pentru studentii care incep sa-si contureze si sa asimileze elementele constitutive ale fiecarei fapte incriminate de legea penala. In acelasi timp, lucrarea se dovedeste utila si celor ce se pregatesc pentru examenele de licenta si admitere in profesie, avand in vedere ca materia analizata face parte din programa analitica a acestor examene.

Lucrarea se adreseaza:
- studentilor care se pregatesc la disciplina Drept penal. Parte speciala. Infractiuni contra persoanei si patrimoniului;
- studentilor din anul terminal care se pregatesc in vederea sustinerii examenului de licenta;
- candidatilor care se pregatesc pentru admiterea in diferite profesii juridice;
- auditorilor de justitie care se pregatesc pentru examenul de absolvire;
- magistratilor stagiari care se pregatesc pentru examenul de capacitate;
- avocatilor stagiari care se pregatesc pentru examenul de definitivat.

Despre autori:
Ruxandra Raducanu – Profesor la Facultatea de Drept a Universitatii din Craiova, Directorul Departamentului de Drept Public si Stiinte Administrative; doctor in drept.
Gabriela Alexandroiu – Judecator la Tribunalul Dolj, sectia penala; doctorand in Drept penal la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Craiova.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 21 nov. 2016
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 200
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Drept penal. Partea speciala

Volumul I Infractiuni contra persoanei si a patrimoniului
59,00 lei 53,10 lei
De acelasi Autor