Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept administrativ. Selectie de avize, decizii si hotarari relevante ale Curtii Constitutionale. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-673-397-7
52,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Aflata la a doua aparitie in peisajul juridic, culegerea de acte ale Curtii Constitutionale, relevante pentru domeniul dreptului administrativ, isi propune sa completeze documentele expuse in prima editie cu o serie de decizii noi, pronuntate in ultimii doi ani.

Printre temele supuse analizei Curtii si abordate in deciziile nou-introduse in cuprinsul culegerii, remarcam: revizuirea Legii fundamentale, validitatea recentelor masuri de descentralizare, problema lustratiei, memorandumurile incheiate intre statul roman si operatorii economici privati, regimul si procedura referendumului, cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene, regimul contraventiilor, procedura de contestare a hotararilor Parlamentului.

Nu in ultimul rand, au fost retinute si deciziile referitoare la potentialele conflicte juridice de natura constitutionala, in care au fost angrenate autoritati ale Executivului.

Detalii tehnice
Data aparitiei03 oct. 2014
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini360
Tip copertaCarte brosata
Editiea 2-a
DE ACELASI AUTOR - Alexandru-Sorin Ciobanu
Indisponibila
Imagine Aspecte specifice privind regimul domeniului public in Romania si in Franta

Aspecte specifice privind regimul domeniului public in Romania si in Franta

Insesizabilitatea. Instituirea de limite si servituti. Protectia juridica speciala a integritatii si afectatiunii domeniale
42,00 RON