Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Claudiu Dragusin

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu”din Bucuresti in anul 2002, in perioada 2004 - 2005 a urmat Academia Diplomatica – studii academice postuniversitare de relatii internationale, iar in perioada 2013 - 2014 studii de Master in Dreptul afacerilor la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

A absolvit Institutul National al Magistraturii in anul 2011, a fost judecator stagiar la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti in perioada 07.2011 - 02.2013, iar din februarie 2013 activeaza ca judecator definitiv la Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti (sectia civila).

In perioada 2008 - 2009 a lucrat in cadrul Directiei Agentului Guvernamental CEDO din Ministerul Afacerilor Externe, iar in 2011 a urmat un stagiu de scurta durata (3 luni) la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

A publicat note, studii, articole de specialitate si lucrari, in domeniul dreptului privat si in domeniul drepturilor omului, dintre care amintim: Ordonanta de plata in noul cod de procedura civila. Practica judiciara comentata, 2014; Comentariile Noului Cod Civil. Posesia. Uzucapiunea, Ed. Hamangiu, 2012; Dobandirea dreptului de proprietate asupra terenurilor de catre cetatenii straini, apatrizii si persoanele juridice straine, in revista Dreptul nr. 6/2007 (coautor); Discutii cu privire la transmiterea bunurilor din domeniul privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale, in Dreptul nr. 11/2007 (coautor); Cauzele-pilot la Curtea Europeana a Drepturilor Omului si reverberatiile acestora asupra Romaniei, in special in problema restituirii proprietatilor, in Dreptul nr. 12/2010; Discutii pe marginea posibilitatii diminuarii cuantumului despagubirilor in domeniul restituirii proprietatilor, in Revista de note si studii juridice (RNSJ –revista electronica, www.juridice.ro), la data de 6 august 2010; Simbolurile religioase in scoli – discriminare sau normalitate? Lautsi vs. Italia si Emil Moise vs. Romania, in Revista de note si studii juridice (RNSJ – revista electronica, www.juridice.ro), la data de 5 aprilie 2011; Stadiul aderarii Uniunii Europene la Conventia Europeana a Drepturilor Omului, in Revista de note si studii juridice (RNSJ – revista electronica, www.juridice.ro), la data de 17 octombrie 2011; Uzucapiunea imobiliara in Noul Cod de procedura civila. Procedura aplicabila, in Revista de note si studii juridice (RNSJ – revista electronica, www.juridice.ro), la data de 3 aprilie 2014.

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina