Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Dan Dascalu

Este licentiat in Drept al Universitatii Bucuresti si membru al Baroului Bucuresti din 1997. Este Partener si Liderul departamentelor de Litigii si Relatii de munca ale D&B David si Baias, societatea de avocatura corespondenta PwC in Romania. El detine, de asemenea, calificari juridice obtinute in Olanda (Haga), dar si in Romania, fiind Doctor in Drept (Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti). 

De asemenea, este un specialist de renume in dreptul muncii si procedura fiscala, fiind clasat pe pozitia I la categoria avocatilor de fiscalitate a publicatiilor de specialitate Chambers and Partners si Legal 500.

Practica sa in domeniul litigiilor include asistenta acordata clientilor in fata organelor administrative (asistenta in cadrul procedurilor de inspectie fiscala si in cele administrativ-jurisdictionale, formularea de contestatii si plangeri prealabile administrative, etc.), precum si reprezentarea clientilor in fata instantelor judecatoresti si arbitrale in domeniile dreptului fiscal, dreptului concurentei, dreptului comercial, dreptului muncii si dreptului civil.
Dan Dascalu este profesor asociat al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti si al Academiei de Studii Economice, unde preda cursuri de procedura fiscala si litigii fiscale. 

Publicatii: Dintre cele mai importante lucrari publicate, amintim: Marile ratari si marile modificari ale Codului de procedura fiscala. Vol. I. Perspectiva dreptului administrativ, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2022;  Tratat de contencios fiscal, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2014, Recuperarea extrateritoriala a creantelor fiscale (2011), coautor al primei carti publicate in Romania cu privire la Codul de procedura fiscala (Explicatiile teoretice si practice ale Codului de Procedura Fiscala, 2005), dar si autor si coautor a numeroase articole in diferite reviste de drept pe teme de dreptul muncii, procedura civila, procedura fiscala etc.

actualizat noiembrie 2022

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina
-20%
In curand
Marile modificari si marile ratari ale Noului Codul de procedura fiscala

Marile modificari si marile ratari ale Noului Cod de procedura fiscala. Vol. I. Perspectiva dreptului administrativ

Contenciosul administrativ-fiscal. Nulitatea si inexistenta actului administrativ-fiscal. Retragerea si revocarea actului administrativ-fiscal
300,00 RON 240,00 RON