Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul fiscal, nr. 9/2015

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
31,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Editia de septembrie a revistei Curierul fiscal aduce, la inceput de toamna, o multime de noutati fiscale, incepand cu cea mai importanta, Noul Cod fiscal. Astfel, incepand cu aceasta editie, vom avea o rubrica speciala, dedicata Noului Cod fiscal care va aborda cele mai importante modificari aduse de acesta.

Infocurier
o    Legislatie nationala fiscal-contabila publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 10 august - 24 septembrie 2015
o    Agenda obligatiilor fiscale pentru luna octombrie

Noul Cod fiscal
o    Articolul semnat de Horatiu Sasu (Jurist si economist, Consultant in afaceri) face o scurta trecere in revista a noutatilor aduse de Codurile fiscale din 2016. Printre acestea: impozitul pe profit, impozitul pe dividende, impozitarea persoanelor fizice autorizate si profesiilor liberale si penalitatile de nedeclarare.
o    Razvan Ungureanu (Manager, Asistenta Fiscala, EY Romania) prezinta pe scurt modificarile aduse doar de Noul Cod fiscal: cum se modifica contributiile sociale, TVA, impozitele locale si chiar impozitul pe veniturile microintreprinderile.
o    Articolul de luna aceasta semnat de Alexandru Manucu (Tax Senior Consultant al Tuca Zbarcea & Asociatii Tax) prezinta in detaliu impozitul pe cladiri, proprietate a persoanelor fizice, in contextul Noului Cod fiscal.

Impozite directe
o    Ioana Cartite (Senior Tax Consultant, Biris Goran Consulting) abordeaza problematica principalelor implicatii contabile si fiscale aferente reducerilor comerciale primite sau acordate ulterior facturarii

Dreptul afacerilor
o    Articolul semnat de Bogdan Marculet (Avocat, Niculeasa Law Office) trateaza problema refuzului deducerii de catre organele fiscale a contractelor de consultanta, insa abordata din perspectiva noii jurisprudente a CJUE din cauza C 463/14, Asparuhovo Lake Investment Company OOD.
o    Ciprian Paun (Conf.univ.dr., Avocat Baroul Cluj) semneaza luna aceasta un articol pe tema impozitarii companiilor multinationale, din perspectiva provocarilor fiscalitatii internationale, unde tendinta ingrijoratoare recenta este in sensul lipsei impozitarii acestor companii.

Jurisprudenta fiscala
o    Jurisprudenta nationala (furnizata de Emanuel Albu, Judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie) cuprinde doua decizii: Decizia nr. 2615 din 23 iunie 2015 privind calificarea unei livrari ca fiind intracomunitara sau extracomunitara si Decizia nr. 991 din 13 mai 2015 privind obligatii fiscale stabilite in baza prevederilor art. 16 si 17 din H.G. nr. 621/2005 pentru nerealizarea obiectivelor anuale de valorificare, respectiv de reciclare, a deseurilor de ambalaje
o    Jurisprudenta CJUE. Hotararea Curtii din 3 septembrie 2015 in cauza C-463/14, in procedura Asparuhovo Lake Investment Company OOD si Hotararea Curtii din 2 iulie 2015 in cauza C 209/14, in procedura NLB Leasing d.o.o. impotriva Republika Slovenija

Ghid fiscal
o    Raspunsurile oferite in rubrica Ghid Fiscal au fost furnizate de Horatiu Sasu (Jurist, Consultant in afaceri)

Detalii tehnice
Data aparitiei28 oct. 2015
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini40
Tip copertaRevista
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Curierul fiscal, nr. 10/2015
Indisponibila
Imagine Contractele speciale - editia a 6-a

Contractele speciale - editia a 6-a

curs universitar
55,00 RON 55,00 RON
Indisponibila
Imagine Curierul fiscal, nr. 6/2015
Indisponibila
Imagine Curierul fiscal, nr. 7-8/2015