Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul Fiscal Nr. 3/2016

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
32,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Numarul din luna martie a revistei Curierul fiscal aduce in atentia cititorilor o multime de subiecte controversate si dificile din domeniul fiscalitatii: regimul fiscal al PFA si microintreprinderii, din perspectiva Noului Cod fiscal, reincadrarea activitatii independente ca activitate dependenta in Noul Cod fiscal, precum si asocierile in participatiune asa cum sunt reglementate de Noul Cod fiscal. Nu in ultimul rand, puteti citi pe scurt despre caracterul economic al diurnei platite pentru detasarea intracomunitara sau despre regimul serviciilor promotionale si al reducerilor comerciale.

Din cuprins:
•    Info curier
-      Legislatia nationala fiscal-contabila publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 18 februarie - 27 martie 2016
-    Legislatie europeana fiscal-contabila publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in perioada 18 februarie - 27 martie 2016
-       Agenda obligatiilor fiscale pentru luna aprilie 2016

•    Impozite directe
-    Articolul semnat de Anamaria Staicu (Economist, Roedl & Partner Outsourcing SRL) abordeaza modificarile aduse odata cu Noul Cod fiscal regimului persoanei fizice autorizate (PFA) si cel al microintrepinderilor.
-    Daniel Jinga si Andrei Popescu (Asisstant Manager/Senior Assistant, Global Mobiity Services) semneaza luna aceasta un articol privind plata contributiei de asigurari sociale de sanatate in Romania asupra veniturilor din cedarea folosintei bunurilor, mai exact, cum procedam in cazul in care suntem deja asigurati intr-un sistem de securitate sociala dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene.
-    Adrian Benta (Consultant fiscal) pune in discutie caracterul economic al diurnei platite pentru detasarea intracomunitara, printr-un studiu de caz care raspunde la intrebarea in ce conditii este diurna asimilata veniturilor din salarii?
-    Lavinia Bartos si Iulia Butnaru (Fonatoare, Taxwise) abordeaza noutatile din 2016 in ceea ce priveste preturile de transfer.
-    Emilian-Constantin Miricescu (Conf.unv.dr., Departamentul de Finante, FABBV, ASE Bucuresti) semneaza un articol privind regimul fiscal al veniturilor din pensii in Romania, luand in considerare informatii statistice privind numarul pensionarilor din Romania, dar si la nivelul UE.

•    Impozite indirecte
-    Vlad Madaras (Senior Consultant, Tax Department, BDO Romania) semneaza un articol privind principiul fortei de atractie din perspectiva TVA si a metodologiei de aplicare acestui principiu in privinta statelor membre UE.

•    Dreptul afacerilor
-    Articolul semnat de Horatiu Sasu (Consultant in afaceri, jurist) abordeaza problema serviciilor de consultanta, mai exact a contractelor de consultanta asa cum ele vor fi tratate sub imperiul Noului Cod fiscal, in comparatie cu vechiul regim, dar si din perspectiva reglementarilor Codului civil.
-    Anca Grigorescu si Cristina Randjak (Partener/Avocat senior coordonator, bpv Grigorescu Stefanica) abordeaza un subiect de mare interes prin prisma schimbarilor aduse de Noul Cod fiscal: reincadrarea activitatii independente ca activitate dependenta de catre autoritati: riscul reincadrarii, consecintele reincadrarii, precum si recomandarile autoarelor.
-    Articolul semnat de Ramona Chitu si Izabela Stoicescu (Tax Senior Manager, Tax Senior Consultant, Tuca Zbarcea si Asociatii Tax) trateaza luna aceasta asocierile in participatiune conform Noului Cod fiscal, dar si conform Normelor Metodologice de aplicare, analizand daca noua reglementare incadreaza mai bine realitatea acestor structuri, mai des intalnite in anumite domenii (precum oil & gas, constructii etc.)
-    Tot Vlad Madaras (Senior consultant, Tax Department, BDO Romania) trateaza comparativ regimul serviciilor promotionale vs. cel al reducerilor comerciale in Romania, conform prevederilor O.M.F.P. nr. 1802/2014.

•    Jurisprudenta fiscala
-    Jurisprudenta nationala, selectata de Emanuel Albu (Judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ):
1.    Decizia nr. 348 din 11 februarie 2016 privind contributia claw-back si situatia persoanelor juridice care realizeaza incasari din comercializarea in Romania a medicamentelor.
2.    Decizia nr. 1281 din 20 martie 2015 privind TVA, dreptul la deducere si situatia in care realitatea operatiunilor economice nu este contestata, dar facturile nu se coreleaza cu avizele de insotire a marfurilor.
-    Jurisprudenta CJUE: Hotararea Aspiro SA, cauza C 40/15 din 17 martie 2016.

•    Index alfabetic si legislativ

Detalii tehnice
Data aparitiei20 apr. 2016
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini48
Tip copertaRevista
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 4-2016
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr 6-2016
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 9/2016
Indisponibila
Curierul Fiscal Nr. 10-2016