Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul fiscal, Nr. 10/2011

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
23,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Toamna tulbure in peisajul economic european. Auzim la tot pasul de criza datoriilor, falimentul Greciei, capitalizarea bancilor, reestimarea nivelului cresterii economice in 2012, inghetarea salariilor si a pensiilor, austeritate …. Oare cum se vor reflecta toate aceste aspecte in plan fiscal? Sigur nu printr-o relaxare fiscala. Poate prin efecte negative asupra gradului de impozitare in viitor.

Avem promisiuni ca nimic nu se va schimba (doar ca promisiuni am mai avut). Eventual se mai lucreaza la largirea bazei de impozitare. Practic, pe aceasta sintagma (largirea bazei de impozitare) se bazeaza o mare parte a modificarilor fiscale din ultima vreme. Raman astfel tot mai putine portite pentru „ajustari fiscale” din partea contribuabilului. Pacat ca nu are efect major asupra bugetului largirea bazei de impozitare prin aducerea la suprafata a unei parti importante din economia subterana.

Nu ne mai ramane decat sa asteptam finalizarea negocierilor cu FMI pentru a putea vedea coordonatele bugetului pe anul 2012. Si de aici posibilele noi modificari fiscale pentru anul 2012.

Detalii tehnice
Data aparitiei11 nov. 2011
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini56
Tip copertaRevista