Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Cosmin-Marian Vaduva

Este din 2016 magistrat-asistent la Curtea Constitutionala a Romaniei. Din 2006 pana in 2017 a predat, in calitate de cadru didactic asociat si/sau lector pe perioada de determinata, cursuri si seminare, la nivelul de studii licenta si master, la Universitatea din Bucuresti, in cadrul Facultatii de Filosofie, la materiile Teoria Generala a Dreptului, Drept constitutional comparat, precum si la materii situate in domeniul larg al Dreptului Uniunii Europene. De asemenea, din 2007 si pana in prezent, a sustinut, cu intreruperi, in calitate de cadru didactic asociat, cursuri si/sau seminare la materiile Drept constitutional si institutii politice si Sociologie juridica, in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti.

Studii: Este absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti din 2005, iar in 2006 a absolvit masterul in filosofie al Facultatii de Filosofie din cadrul aceleiasi universitati. Este doctor in filosofie al Universitatii din Bucuresti din 2010 si doctorand in domeniul dreptului constitutional din 2017 in cadrul aceleiasi institutii.

Publicatii: Interesele sale principale de cercetare se situeaza, in special, in domeniul teoriei dreptului constitutional si al filosofiei dreptului. Aceste interese s-au concretizat, printre altele, prin publicarea volumelor Temeinicie si legalitate in analiza motivelor de recurs, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2015, Sociologie juridica. Clarificari conceptuale si aplicatii, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2020, dar si a unor articole in limba engleza, precum si prin prezentari in limba engleza in domeniul filosofiei sau al filosofiei dreptului din strainatate, respectiv Oxford (grup de discutii), Lisabona (conferinta, cu lucrarea HLA Hart on Logic, Interpretation and Argumentation), Manchester (grup de discutii, cu lucrarea Philosophical Fantasies and Concept – Formation: Wittgenstein and Hart), Reading (grup de discutii, cu lucrarea Philosophical Fantasies and their Role in Understanding Concept Formation: Wittgenstein and Hart) sau Lucerna (wokshop).

actualizat februarie 2022

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina