Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Agenda Avocatului 2021

ISBN/ISSN: A-UJ-2021
Pret de coperta: 69,00 RON
69,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Agenda este impartita astfel:
1. Jurnal de Instanta si opis corespunzator cauzelor gestionate
2. Calendar 2021
3. Termene de judecata 2022
4. Zile de sarbatori legale 2021
5. Obligatii profesionale periodice
6. Informatii relevante
 
1. JURNALUL DE INSTANTA
Jurnalul de Instanta este expresia scriptica a activitatii practice intreprinse de avocat. Nascut din dorinta de a aduna intr-un cadru unitar toate notele si consemnarile volante, aflat in prezent la a doua editie, imbunatatita conform sugestiilor utilizatorilor, Jurnalul raspunde atat unui imperativ circumscris dezvoltarii profesionale, cat si placutei nostalgii aduse de rememorarea experientelor noastre. Fiind unul dintre pilonii pe care se sprijina Agenda Avocatului, Jurnalul de Instanta a revolutionat nu doar piata editoriala, ci in special modul de organizare practica a avocatului litigant. Este, in alte cuvinte, una dintre principalele resurse ale succesului.
 
Recomandari privind utilizarea
1. Prima pagina a fiecarei file este menita sa inglobeze termenele de judecata acordate intr-o cauza determinata, precum si observatiile avocatului (i) inainte de termen, (ii) in timpul sedintei de judecata si (iii) dupa termen.
2. Pagina secunda a fiecarei file este destinata creionarii pledoariei finale, cu o forma tripartita: petitul, principalele argumente si concluziile. Sunt evidentiate, deopotriva, cheltuielile de judecata, data pronuntarii solutiei si consemnarea succinta a acesteia. Introspectia este provocata prin sectiunea finala in care vor fi notate, in legatura cu expunerea pledoariei si dezbaterile finale: (i) aspectele pozitive, (ii) aspectele critice si (iii) sugestiile formulate in scopul imbunatatirii prestatiilor viitoare.
3. Citatele unice pentru fiecare pagina au fost atent culese pentru a oferi inspiratie cotidiana si recomandari exprimate de unele dintre cele mai autorizate voci ale universului juridic, in general, si ale constelatiei avocatiale, in special.
4. Dupa implinirea unor intervale temporale determinate – spre exemplu, trimestrial, semestrial sau anual –, recomandam parcurgerea si analiza filelor completate, atat sub aspect statistic, cat mai ales din prisma dezvoltarii abilitatilor profesionale. In timp, Jurnalul de Instanta va deveni o oglinda fidela a observatiilor si evolutiei avocatului.
5. Un opis destinat indicarii cauzelor si filelor corespondente deschide Jurnalul de Instanta, facilitand consultarea rapida a elementelor de interes.
6. In noua editie, filele sunt prinse intr-o spira care permite rasfoirea usoara. Coperta este cartonata si rezistenta, special conceputa pentru utilizari frecvente.
7. Intr-o eventuala structura disponibila in varianta premium, dupa epuizarea filelor, un nou set al Jurnalului de Instanta va putea fi achizitionat si incorporat in Agenda Avocatului.
 
 
Aveti sugestii? Aveti atentia noastra
Cunoscand faptul ca activitatea avocatiala raspunde constant unor provocari dintre cele mai diverse, vor fi apreciate in mod deosebit recomandarile si sugestiile pe care utilizatorii le vor trimite la adresa de corespondenta electronica redactie@universuljuridic.ro.
Acestea vor fi analizate si, dupa caz, pot constitui temeiuri ale unor editii viitoare imbunatatite.
La fel ca fiecare avocat in parte, Jurnalul de Instanta si Agenda Avocatului isi gasesc sensul in permanenta cautare si implementare a celor mai bune versiuni.
 
2. CALENDAR 2021
- spatiu generos optimizat pentru a nota termenele de judecata si intalnirile zilnice
- separarea clara a celor trei perioade diurne: dimineata, dupa-amiaza, seara
- marcarea corespunzatoare a vacantei judecatoresti
- pentru fiecare saptamana, doua sectiuni dedicate sarcinilor prioritizate, conforme recomandarilor celor mai buni experti in productivitate: Urgent/Nu este urgent; Important/Nu este important.
 
3. TERMENE DE JUDECATA 2022
Pagina dedicata la finalul calendarului pentru notarea termenelor de judecata acordate la inceputul anului viitor.
 
4. ZILE DE SARBATORI LEGALE 2021
Pagina dedicata exclusiv enumerarii sarbatorilor legale in care activitatea instantelor este suspendata, pentru a facilita organizarea activitatilor personale.
 
5. OBLIGATII PROFESIONALE PERIODICE
O fila cuprinzand obligatiile profesionale periodice incluzand polita de asigurare profesionala, taxele datorate UNBR si Baroului, precum si douasprezece sectiuni pentru consemnarea veniturilor lunare necesare pentru calcularea contributiei la Casa de Asigurari a Avocatilor, cu referinte privind cota datorata si plafonul incident.
 
6. INFORMATII RELEVANTE
Date relevante (adrese, numere de telefon, numere de fax, program de lucru) despre instante, parchete, administratii financiare, inspectorate de politie, oficii ale registrelor comertului, precum si ale altor institutii si autoritati publice, conturi ale trezoreriilor din tara, taxe judiciare de timbru.

Detalii tehnice
Data aparitiei31 dec. 2020
Categorie generalaVariae
Numar pagini300
Tip coperta165x235 mm, spiralat
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 8 ianuarie 2021

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 8 ianuarie 2021

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
40,00 RON
Indisponibila
Agenda Juristului 2021

Agenda Juristului 2021

39,00 RON 39,00 RON
-35%
Legea contenciosului administrativ - Eugenia Marin

Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004

Comentariu pe articole
150,00 RON 97,50 RON