Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept civil. Dinamica obligatiilor

ISBN/ISSN: 978-606-27-1156-6
Editura: Hamangiu
65,00 lei
55,25 lei
Disponibilitate: In curs de aparitie
Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari

Obligatia civila este un organism juridic viu si, prin urmare, este caracterizata esentialmente prin dinamicitate, fiind deopotriva stabila, dar si adaptabila la nevoia juridica ce o genereaza. In pofida adaptabilitatii structurale a obligatiilor, dinamicitatea obligatiilor, care se retine la nivel de principiu in dreptul roman, nu are aplicabilitate nelimitata si nici nu este lipsita de provocari in aplicarea sa.

Lucrarea Drept civil. Dinamica obligatiilor este structurata in sase parti principale, fiecare dintre acestea urmarind o parcurgere cat mai detaliata a subiectelor tratate. Pornind de la explicarea dinamicitatii raporturilor obligationale, cursul analizeaza materia complexa a dinamicii contractului, unul dintre cele mai versatile si mai expuse evolutiei izvoare ale obligatiilor. Totodata, in vederea crearii unui studiu cat mai amplu, lucrarea trateaza cauzele de dinamicitate care influenteaza incheierea contractului, precum si mecanismele de dinamica utilizabile pe parcursul derularii acestuia.

Lucrarea continua cu prezentarea modalitatilor de transmitere a drepturilor, prin instrumentele principale, cesiunea de creanta si subrogatia personala, pentru ca, in ultimele doua capitole, sa analizeze transmiterea, transformarea si stingerea obligatiilor.

Cartea Drept civil. Dinamica obligatiilor se adreseaza, in primul rand, studentilor care urmeaza studii masterale in domeniul dreptului privat, dar prezinta interes si pentru practicieni, prin varietatea si complexitatea temelor de analiza pe care le are in vedere.

Adriana Almasan este conferentiar universitar doctor la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si avocat in Baroul Bucuresti.

Detalii tehnice
Data Aparitiei oct. 2018
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 424
Format 165x235 mm
Format Carte brosata
De acelasi Autor

Indrumar legislativ de drept civil pentru uzul studentilor in anul II

Drepturile reale principale. Teoria obligatiilor
37,57 lei 33,81 lei
Din aceeasi Categorie