Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept civil. Dinamica obligatiilor

ISBN/ISSN: 978-606-27-1156-6
Editura: Hamangiu
80,00 lei
68,00 lei
Disponibilitate: In curs de aparitie
Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari

Continutul obligatiei este determinant pentru intelegerea functionalitatii acesteia. Obligatia civila este un organism juridic viu si, prin urmare, este caracterizata esentialmente prin dinamicitate, fiind, deopotriva, stabila, dar si adaptabila la nevoia juridica ce o genereaza. In pofida adaptabilitatii structurale a obligatiilor, dinamica obligatiilor nu are aplicabilitate nelimitata si nici nu este lipsita de provocari in aplicarea sa.

Organizat in sase capitole, Drept civil. Dinamica obligatiilor este un curs de teoria morfologiei obligatiilor, dedicat analizei structurii dinamice a raportului obligational. Primul capitol prezinta principiul si sfera de aplicare a dinamicitatii in materia obligatiei civile. Urmatoarele doua capitole trateaza formarea contractelor si modificarile structurale pe parcursul derularii contractului, inclusiv cesiunea de contract. Lucrarea continua cu prezentarea instrumentelor principale de transmitere a drepturilor, cesiunea de creanta si subrogatia personala. Ultimele doua capitole privesc transmiterea, transformarea si stingerea obligatiilor.

Cartea Drept civil. Dinamica obligatiilor se adreseaza, in primul rand, studentilor care urmeaza studii masterale in domeniul dreptului privat, dar prezinta interes si pentru practicieni, precum si pentru cititorii care au parcurs anterior o lucrare elementara privind obligatiile civile, ea putand fi un instrument de studiu in pregatirea pentru examenele de admitere si definitivare in profesiile juridice.

Adriana Almasan este conferentiar universitar doctor la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si avocat in Baroul Bucuresti.

Detalii tehnice
Data Aparitiei dec. 2018
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 480
Format 165x235 mm
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
NOU
In Honorem Dan Chirica

In Honorem Dan Chirica

Intre dogmatica dreptului si ratiunea practica
150,00 lei 135,00 lei
De acelasi Autor
NOU
Dreptul concurentei - Adriana Almasan

Dreptul concurentei

76,90 lei 69,21 lei

Indrumar legislativ de drept civil pentru uzul studentilor in anul II

Drepturile reale principale. Teoria obligatiilor
37,57 lei 33,81 lei
Din aceeasi Categorie
In curand
Dreptul la nume - Retea

Dreptul la nume

Jurisprudenta nationala si europeana
44,90 lei 40,41 lei