Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Teoria generala a expertizelor criminalistice

ISBN/ISSN: 978-606-27-1804-6
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 60,00 RON
54,00 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Versatilitatea modului de operare infractional al delincventilor, precum si adaptarea nevoilor acestora la noile tehnologii, in vederea obtinerii produsului infractional, au deschis calea autoritatilor judiciare in procesul de orientare a demersurilor privind controlul fenomenului criminalitatii. Acest lucru a fost posibil prin activarea mecanismelor si instrumentelor juridice de prevenire si combatere a tuturor formelor de infractiuni. In egala masura, criminalistica a contribuit esential in acest domeniu, fapt ce a impus o reevaluare a functiilor de preventie si control al criminalitatii.  

Volumul Teoria generala a expertizelor criminalistice a fost conceput in dorinta de a reda, tuturor celor interesati de domeniul expertizelor criminalistice, atat studentilor, cat si specialistilor, o culegere de texte, analize si sinteze cu privire la tehnicile, metodele stiintifice si instrumentele de investigare criminalistica a infractiunilor. Tema abordeaza categoriile de expertize criminalistice din perspectiva intelegerii mecanismelor de solutionare a cauzelor penale pe baza de probe stiintifice. Procesul de standardizare a expertizelor criminalistice a justificat ideea de regandire a opiniei stiintifice si a locului acesteia in cadrul stiintelor juridice, in general, si al procesului penal, in special.  

Lucrarea este imbogatita cu jurisprudenta, culeasa din cadrul instantelor judecatoresti, in acele hotarari judecatoresti pronuntate in cauzele penale, in care au fost dispuse si s-au efectuat expertize criminalistice in diverse specialitati. Comentariile realizate pe marginea acestor texte jurisprudentiale aduc argumente pertinente, menite sa asigure cititorului o viziune clara si completa in ceea ce priveste activitatea de investigare criminalistica a infractiunilor, privita din punctul de vedere al unei teorii generale a expertizelor criminalistice.        

Detalii tehnice
Data Aparitiei07 iul. 2021
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini424
Dimensiune145x205 mm
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
NOU
Actiunea in contencios administrativ_Dima

Actiunea in contencios administrativ

Comentarii, doctrina si jurisprudenta
70,00 RON 63,00 RON
Indisponibila
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 1 august 2021

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 1 august 2021

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
43,00 RON 38,70 RON