Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Teoria generala a dreptului

ISBN/ISSN: 978-606-673-889-7
Pret de coperta: 35,00 RON
31,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Acest curs de Teoria generala a dreptului se adreseaza studentilor de la facultatile de drept si de administratie publica, dar si juristilor care detin diferite functii in sistemul statal romanesc.

Cursul, in dimensiunea sa integrala, este destinat studentilor facultatilor de drept care isi propun sa studieze dreptul in ansamblul componentelor sale, datorita evolutiei societatii, a stiintei, si a fenomenelor aparute in spatiul juridic, ca urmare a apartenentei Romaniei la Uniunea Europeana, dar si din prisma conexiunilor internationale ale dreptului. Studierea acestui curs in facultatea de administratie publica va fi nuantata in functie de specificul unitatii de invatamant.

Lucrarea isi propune sa determine dimensiunile actuale ale stiintelor juridice, cu privire speciala asupra disciplinei lor coordonatoare care este Teoria generala a dreptului. In egala masura, cititorul va gasi in cuprinsul cartii elemente definitorii ale statului si ale dreptului, interactiunile lor inexorabile, locul si rolul lor in conditiile globalizarii, ale permutatiilor sociale permanente si ale nuantelor pe care le presupune interactiunea dintre dreptul intern si dreptul european.

Nu mai putin importante sunt transformarile care se petrec pe planul izvoarelor dreptului, al realizarii si interpretarii normei juridice sau al metodologiei juridice de cercetare a fenomenului juridic si de conceptualizare juridica.

Detalii tehnice
Data Aparitiei06 sept. 2016
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini206
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si

Curs de drept civil. Partea generala. Editia a 2-a

editia a 2-a revizuita si adaugita
60,00 RON 54,00 RON
Indisponibila
Drept civil. Partea generala - Trusca

Drept civil. Partea generala

Editia a 2-a, revazuta si adaugita
47,00 RON 42,30 RON
DE ACELASI AUTOR - Ioan Vida
Indisponibila
Legistica formala - Ioan Vida, Ioana Vida

Legistica formala

42,00 RON 37,80 RON
Indisponibila
Teoria generala a dreptului - Vida