Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Spete pentru admiterea la INM/magistratura. Drept civil si drept procesual civil - 2021

ISBN/ISSN: 978-606-39-0873-6
69,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Proba scrisa prin intermediul spetelor se integreaza, in mod necesar si util, alaturi de testele-grila, in paradigma verificarii complete a cunostintelor juridice necesare pentru accederea in magistratura.
Spetele, prin cerintele acestora, combina perspectiva teoretica cu cea practica asupra problemelor de drept, testand nu doar bagajul informational al candidatului, dar, extrem de important, si capacitatea acestuia de a intelege adecvat institutiile de drept civil si drept procesual civil, precum si abilitatea acestuia de a aplica normele de drept la o ipoteza procesual conflictuala concreta.

Prin prezenta lucrare s-a urmarit plasarea candidatului intr-un context de (auto)verificare cat mai apropiat de cel specific examenului, in sensul testarii si evaluarii sale riguroase prin rezolvarea unor spete concrete combinate cu verificarea cunostintelor teoretice, in acest sens testele cuprinzand cerinte clare carora le este alocat un anumit punctaj si pentru care este recomandat un anumit timp de rezolvare.

Lucrarea de fata – un proiect inedit pe piata editoriala – este realizata de un colectiv de autori alcatuit din judecatori cu semnificativa activitate stiintifica, dar, cel mai important, cu vasta experienta practica, necesara pentru valorificarea unei perspective aplicative a dreptului.  

Lucrarea contine 25 de teste (cu cate 2 spete fiecare), in cadrul carora sunt problematizate si propuse teme variate de drept civil si drept procesual civil, acestea fiind concepute astfel incat sa acopere, in principiu, tematica de concurs.

Testele sunt realizate in acord cu legislatia la zi si cu deciziile obligatorii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ale Curtii Constitutionale a Romaniei si reprezinta un instrument util nu doar pentru pregatirea candidatilor la Institutul National al Magistraturii, ci este recomandat, in acelasi timp, si judecatorilor si procurorilor stagiari pentru pregatirea examenului de capacitate, candidatilor care acced in alte profesii juridice, auditorilor de justitie si studentilor la drept.

Pentru completarea pregatirii pentru examen, studiati si Spete pentru admiterea la INM/magistratura. Drept penal si drept procesual penal

Detalii tehnice
Data aparitiei12 aug. 2021
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini276
Format170x240 mm
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Vasile Bozesan
Indisponibila
Conditiile esentiale ale executarii silite - Vasile Bozesan

Conditiile esentiale ale executarii silite

Conformitatea, efectivitatea, integralitatea si promptitudinea
38,00 RON
Indisponibila
Executarea silita. Hotarari ale Curtii Europene a Drepturilor Omului pronuntate impotriva Romaniei

Executarea silita

Hotarari ale Curtii Europene a Drepturilor Omului pronuntate impotriva Romaniei
57,80 RON