Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Ioan Dorel Romosan

Autorul este licentiat in drept al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti din 1986 si doctor in drept al acestei universitati din anul 1998.

Teza de doctorat – „Vinovatia in dreptul civil roman” – a fost coordonata stiintific de ilustrul prof. univ. dr. Corneliu Birsan, fost judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, si sustinuta in fata unei comisii din care au facut parte marii civilisti romani, respectiv prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu, prof. univ. dr. Victor Dan Zlatescu, membru al Academiei de Drept Comparat de la Paris, si prof. univ. dr. Mihai Constantinescu.

Este cadru didactic universitar din anul 1992 la Facultatea de Drept din Oradea si avocat in Baroul Bihor.

Este autorul unor cursuri universitare si al unor monografii in domeniul dreptului civil si al dreptului familiei: „Drept civil. Drepturile reale”, Ed. Imprimeriei de Vest, Oradea, 1996; „Rudenia – Izvor de drepturi si obligatii”, Ed. Imprimeriei de Vest, Oradea, 1999; „Vinovatia in dreptul civil roman”, Ed. All, Bucuresti, 1999; „Dreptul familiei. Casatoria”, Ed. Imprimeriei de Vest, Oradea, 2002; „Drept civil. Obligatii: Tematica de licenta”, Ed. Universitatii din Oradea, Oradea, 2012; „Dreptul familiei”, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2012, 2014 (editiile 1 si a 2-a).

A publicat mai multe articole in reviste cu prestigiu in domeniul stiintelor juridice si studii de specialitate in volume colective editate cu ocazia unor conferinte nationale sau internationale la care a participat.

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina