Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Revista de Drept Public, Nr. 2/2011

ISBN/ISSN: 1224-4872
Editura: C.H. Beck
36,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Numarul 2/2011 al Revistei de Drept Public debuteaza la sectiunea Doctrina cu articolul semnat de dr. Marian Enache privind statutul constitutional si legal al autoritatii judecatoresti, in care sunt analizate rolul si functiile autoritatilor publice care o compun.
Intr-un alt articol sunt analizate comparativ actele si raspunderea presedintilor in state ale Uniunii Europene, articolul fiind semnat de drd. Adrian-Mihai Iordache.
Cele doua articole care completeaza sectiunea, semnate de drd. Florin Valeriu Gilia si asist. univ. drd. Mihai-Cristian Apostolache trateaza regimul incompatibilitatilor parlamentare in dreptul comparat si aspecte privind raspunderea juridica a primarului.
In sectiunea Actualitate juridica drd. Florin Vodita supune analizei realitatile si perspectivele privind integrarea Romaniei in Spatiul  Schengen. In cadrul articolului, autorul noteaza ca adoptarea de strategii nationale, inclusiv in domeniul integrarii tarii noastre in Spatiul Schengen, prin hotarari ale Guvernului este in afara literei si spiritului Constitutiei.
In cadrul articolului „Corelare legislativa sau incoerenta legislativa in regimul juridic al contractului de achizitie publica” drd. Daniela Ciochina subliniaza faptul ca este nelegitima si neoportuna transformarea contractului de achizitie publica in contract comercial, insa, in egala masura, este si neconstitutionala, ceea ce impune o inerenta modificare legislativa si revenirea la natura juridica de contract administrativ.
In sectiunea Practici institutionale in articolul semnat de consilier Simina Gagu si consilier Claudia Sora sunt trecute in revista elementele de noutate in activitatea institutiei Avocatul Poporului si a implicatiilor schimbarilor legislative in functionarea institutiei, iar articolul semnat de dr. iur. Sergiu Catalin Olteanu analizeaza obstacolele juridice in implementarea proiectelor finantate prin Fondul Social European, rapiditatea cu care au fost adoptate instructiunile si ordinele in domeniu facand ca autoritatile de management sa nu poata lua in calcul toate consecintele juridice pe care le implica aplicarea acestora, generand o serie de noi probleme.
Sectiunea Jurisprudenta cuprinde cele mai interesante spete din jurisprudenta recenta a Sectiei de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, selectia fiind realizata de judecator Emanuel Albu.
Avocat Betinio Diamant prezinta in cadrul sectiunii Note de lectura al patrulea numar al nou-aparutei reviste franceze „Constitutions. Revue de droit constitutionnel appliqué”.
Dna prof. univ. dr. Verginia Vedinas prezinta la rubrica Eveniment Simpozionul national cu tema „Suprematia Constitutiei – deziderat si realitate”, organizat cu ocazia Zilei Justitiei sarbatorite pe 1 iulie 2011, la sediul Uniunii Juristilor din Romania, iar prof. univ. dr. Augustin Fuerea prezinta pe sectiuni rapoartele finale ale Sesiunii Anuale de Comunicari Stiintifice 2011 a Institutului de Stiinte Administrative „Paul Negulescu”.
Detalii tehnice
Data aparitiei16 aug. 2011
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini140
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si