Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Revista de Drept Public, Nr. 2/2010

ISBN/ISSN: 1224-4872
Editura: C.H. Beck
34,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Dragi cititori,

Am anuntat, in primul numar al Revistei de Drept Public din anul 2010, intentia noastra de a consacra viitorul numar problemei bicameralismului. Consideram ca Institutul de Stiinte Administrative „Paul Negulescu”, in calitatea lui de continuator al unor traditii stralucite pe taramul apararii institutiilor dreptului public, are datoria de a contribui la clarificarea unor situatii, preocupari, intentii exprimate pe scena vietii noastre publice si, in acest fel, de a preintampina decizii pe care, ca natiune, sa le regretam mai tarziu. Si care sa ne subrezeasca viitorul, in contextul in care exista suficiente alte imprejurari nefericite care ne afecteaza existenta, ca indivizi, dar si ca natiune.

Nu ne putem lasa orbiti de patimi, nu avem dreptul sa devenim sclavii unor oportunitati care servesc interese ale unei parti din cei care vremelnici se afla la carma statului, dar deservesc sau, daca vreti, aservesc, devenirea noastra viitoare. De aceea credem ca punerea in dezbatere si pregatirea unor actiuni a caror finalitate sa fie schimbarea sistemului parlamentar in Romania este o problema grava, pe care trebuie sa o abordam cu maxima responsabilitate.

Iar Institutul nostru are obligatia sa nu stea de-o parte, complexitatea elaborarii unor studii de specialitate consacrate exclusiv analizei sistemului parlamentar bicameral, impune documentare si timpul necesar, astfel incat ne vedem siliti sa amanam cu un numar acest proiect.
Va asiguram ca asteptarea va va fi rasplatita, dragi cititori, de materiale de specialitate inedite si valoroase, care vor imbogati doctrina de specialitate si vor contribui la clarificarea abordarilor, proiectelor si actiunilor viitoare pe acest taram.

                                                                                      Prof. univ. dr. Verginia Vedinas

Detalii tehnice
Data aparitiei06 sept. 2010
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini136
Tip copertaRevista