Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Revista de drept comercial, Nr. 7-8/2011

ISBN/ISSN: 1220-8515
Editura: Lumina Lex
80,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Revista de drept comercial, nr. 7-8/2011 cuprinde: ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUINTELOR (NORME DE APLICARE A LEGII Nr. 260/2008).

In Revista de drept comercial sunt tratate cele mai actuale probleme care intereseaza domeniul comercial, de catre distinsi profesori universitari, magistrati, avocati, specialisti.

Veti gasi:
*PROBLEME privind:dreptul comercial; dreptul comertului international; dreptul fiscal;dreptul afacerilor; dreptul bancar; dreptul maritim;
*JURISPRUDENTA COMERCIALA romana si straina, comentata si necomentata;
*MEDALIOANE deosebit de interesante privind domeniul comercial, piata, viata judiciara etc.;
*BIBLIOGRAFIE in care sunt prezentate succint lucrari juridice;
*RECENZII, simpozioane, varia;
*LEGISLATIE.

Cu o aparitie neintrerupta de 20 ani, Revista de drept comercial este in prezent cea mai prestigioasa si solicitata puiblicatie de drept comercial din Romania.

CUPRINS

LEGISLATIE
ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUINTELOR (NORME DE APLICARE A LEGII Nr. 260/2008)
ORDIN Nr. 87 din 3 mai 2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor (Publicata in M.Of. nr. 315 din 6 mai 2011)
ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUINTELOR LEGEA Nr. 260/2008 din 4 noiembrie 2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor (Republicata in M.Of. nr. 115 din 15 februarie 2011)
SUPRAVEGHERE PIATA PRODUSELOR REGLEMENTATE DE U.E.
HOTARARE Nr. 306 din 23 martie 2011 privind unele masuri de supraveghere a pietei produselor reglementate de legislatia Uniunii Europene care armonizeaza conditiile de comercializare a acestora (Publicata in M.Of. nr. 376 din 30 mai 2011)

JURISPRUDENTA COMERCIALA COMENTATA
Dr. Emanuel Albu – judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie
— Societate comerciala. Actiune care vizeaza obligarea autoritatilor publice parate la concesionarea unei suprafete de teren din domeniul public. Lipsa calitatii de proprietar sau administrator a autoritatilor parate. Consecinte (I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 2555 din 5 mai 2011)
— Societate comerciala. Cerere de suspendare a notificarii prin care CNAS a stabilit contributia datorata de reclamanta in temeiul Legii nr. 95/2004 pentru semestrul al II-lea al anului 2010. Nesolutionarea contestatiei administrative in termenul legal. Caz bine justificat pentru suspendarea actului administrativ contestat (I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 2229 din 14 aprilie 2011)
— Curtea de Conturi. Incheiere de solutionare a contestatiei. Actiune. Instanta competenta (I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 2247 din 14 aprilie 2011)
— Societate comerciala. Art. 27 din Codul de procedura fiscala-raspunderea solidara. Conditii (I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 2247 din 31 martie 2011)

JURISPRUDENTA COMERCIALA COMENTATA A CURTII DE APEL BUCURESTI
Mihaela Ioana Barna Prisacaru, judecator, Presedinte Sectia a VI-a Comerciala a Curtii de Apel Bucuresti
— Apel. Principiul non reformatio in pejus si exceptiile absolute. Mandatul comercial. Incetarea contractului de mandat. Revocarea mandatului. Clauza penala. Inaplicabilitate in cazul revocarii mandatului (Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VI-a comerciala, Decizia comerciala nr.320/07 iulie 2009)
— Contractul de asigurare. Obligatia asiguratorului de a plati indemnizatia de asigurare. Principiul indemnitar. Fransiza. Notiune (Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VI-a comerciala, Decizia comerciala nr. 91/ 19 februarie 2010)
— Contractul de locatiune. Incetarea locatiunii prin denuntarea contractului. Actiunea de chemare in judecata pentru evacuare constituie manifestarea neechivoca a vointei de denuntare a contractului (Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VI-a comerciala, Decizia comerciala nr. 328/26 august 2009)
— Contractul de locatiune. Incetarea locatiunii prin expirarea termenului. Excluderea tacitei relocatiuni prin clauza contractuala (Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VI-a comerciala, Decizia comerciala nr. 396/19 septembrie 2008)
— Contractul de vanzare-cumparare. Pretul. Conditii. Pretul sa fie sincer. Lipsa pretului. Nulitatea contractului de vanzare-cumparare (Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VI-a comerciala, Decizia comerciala nr. 198/21 aprilie 2009)
— Contractul de vanzare-cumparare. Garantia contra viciilor lucrului vandut. Conditii. Viciul sa fie ascuns. Viciul sa fi existat in momentul incheierii contractului (Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VI-a comerciala, Decizia comerciala nr.337/29 septembrie 2009)
— Intoarcerea executarii - desfiintata prin admiterea contestatiei la executare. Restabilirea situatiei anterioare in conditiile art. 404 2 alin. 3 Cod procedura civila. Instanta competenta (Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VI-a comerciala, Decizia comerciala nr. 92/19 februarie 2010)
— Pactul de preferinta. Drept de creanta. Executarea obligatiei de a face (Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VI-a comerciala, Decizia comerciala nr.173/09 aprilie 2009)

JURISPRUDENTA COMERCIALA COMENTATA A CURTII DE APEL TIMISOARA
Csaba Bela Nász, judecator la Curtea de Apel Timisoara
— Societate comerciala dizolvata pentru nedepunerea situatiilor financiare anuale. Existenta unor datorii. Irelevanta (Curtea de Apel Timisoara, Sectia comerciala, decizia civila nr. 1460 din 10 noiembrie 2009, C.B.N.) 80
— Somatie de plata. Cerere in anulare. Instanta competenta (Curtea de Apel Timisoara, Sectia comerciala, sentinta civila nr. 33 din 12 august 2009, C.B.N.)
— Cerere de radiere sediu social. Conditii. Modificarea actiunii in calea de atac. Recurs declarat de un tert. Inadmisibilitate (Curtea de Apel Timisoara, Sectia comerciala, decizia civila nr. 74 din 20 ianuarie 2009, C.B.N.)
— Deschiderea procedurii insolventei la cererea creditorilor. Creanta in litigiu. Consecinte (Curtea de Apel Timisoara, Sectia comerciala, decizia civila nr. 736 din 19 mai 2009, C.B.N.)
— Cerere de inscriere mentiuni in registrul comertului. Societate comerciala avand ca obiect activitati de consultanta juridica. Legalitatea masurii (Curtea de Apel Timisoara, Sectia comerciala, decizia civila nr. 132 din 27 ianuarie 2009, C.B.N.)
— Somatie de plata. Pretentii comerciale. Instanta competenta (Curtea de Apel Timisoara, Sectia comerciala, sentinta civila nr. 34 din 12 august 2009, C.B.N.)

DOCTRINA – (studii, comentarii, note) –
Profesor univ.dr. Maricica Stoica, A.S.E. Bucuresti
Abordarea sistemica a sistemului de sanatate – solutie de a iesi din criza permanenta
Conferentiar univ. dr. Mirela Gorunescu
Conferentiar univ. dr. Sorin Corlateanu
Lector univ.dr. Marcel Bocsa
Consideratii privind piata de capital in actuala reglementare. Aspecte de drept penal
Conferentiar univ. dr. Lucian Bernd Sauleanu
Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept si Stiinte Administrative
Principiile dreptului societatilor comerciale, cu privire speciala asupra principiului salvgardarii societatii comerciale
Expert drd. Raluca Dinu, Consiliul Legislativ
Sectia de Drept Privat
Arbitrajul international: delimitari de competente intre Curtea Permanenta de Arbitraj, Tribunalul International pentru Dreptul Marii si Mecanismele jurisdictionale NAFTA
Amalia Tudor, Notar public – Bucuresti
Paula Rosenberg, Notar public – Bucuresti
Dr. Octavian Radulescu, Notar public - Bucuresti
Dreptul comercial trebuie sa ramana o disciplina autonoma si dupa intrarea in vigoare a noului Cod civil
Avocat Marius Coltuc, Casa de avocatura Coltuc – Bucuresti
Aveti creante de incasat de la stat? Aveti datorii de platit la stat? Puteti apela la compensare
Avocat Cristian Bogaru
Avocat Sorina Stoica
SCA "HAMMOND, BOGARU & Asociatii" Bucuresti
Achizitia societatilor de brokeraj – un nou punct de interes al investitorilor straini in Romania
Asistent univ.dr. Juanita Goicovici, Facultatea de Drept, Universitatea „Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca
Particularitati ale contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice
Adrian Dobre, Avocat, Baroul Bucuresti
Combaterea intarzierii in efectuarea platilor in tranzactiile comerciale in temeiul Directivei 2011/7/UE a Parlamentului European si a Consiliului
Betinio Diamant, avocat – Baroul Sibiu
Elena Blindu, avocat – Baroul Sibiu
Unele probleme ale conflictului de legi in timp intre dispozitiile Legii nr. 202/20l0 publicata in M.Of. Partea I nr.714 din 26 octombrie 2010 si Codul de procedura civila

Detalii tehnice
Data aparitiei15 iul. 2011
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini240
Tip copertaCarte brosata