Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul fiscal, Nr. 11/2011

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
23,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

A trecut vizita FMI (unele guri rautacioase ar putea spune "inspectia"). Astfel s-au stabilit coordonatele proiectului de buget. Austeritate si reducerea deficitului bugetar sunt cuvintele de ordine. Deci consumul nu va putea fi un motor al cresterii economice.

Pe de alta parte, avem semne bune din domeniul fiscal (dorinta mentinerii in aceiasi parametri ai fiscalitatii poate fi considerata ca un semn bun), chiar daca ele nu se refera la facilitati fiscale. De asemenea, se pare ca Guvernul vrea sa se orienteze in incasarea unor venituri mai mari la buget si pedaleaza pe ideea reducerii evaziunii fiscale. Astfel, anul 2012 ne va aduce un program de verificare a persoanelor cu venituri/averi mari, o intensificare a controlului in cazul tranzactiilor imobiliare efectuate de persoane fizice in perioada 2006-2008, o crestere a numarului de echipe mobile ce vor face verificare in trafic, mai ales în domeniul accizelor.

Sa speram ca sumele incasate la buget in urma controalelor vor fi suficiente pentru a putea contrabalansa pierdea unor potentiale sume suplimentare de impozite ce ar fi aparut ca urmare a adoptarii unor politici publice de relansare a vietii economice.

Detalii tehnice
Data aparitiei30 nov. 2011
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini56
Tip copertaRevista