Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Revista de Drept Comercial, Nr. 1/2013

ISBN/ISSN: 1220-851501301
Editura: Lumina Lex
40,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Revista de drept comercial este o publicatie lunara in care sunt tratate cele mai actuale probleme care intereseaza domeniul comercial, de catre distinsi profesori universitari, magistrati, avocati, specialisti.

Veti gasi:
-probleme privind: dreptul comercial; dreptul comertului international; dreptul fiscal; dreptul afacerilor; dreptul bancar; dreptul maritim;
-jurisprudenta comerciala romana si straina, comentata si necomentata; medalioane deosebit de interesante privind domeniul comercial, piata, viata judiciara etc.;
-bibliografie in care sunt prezentate succint lucrari juridice;
-recenzii, simpozioane, varia;
-legislatie.

Cu o aparitie neintrerupta de 20 ani, Revista de drept comercialeste in prezent cea mai prestigioasa si solicitata publicatie de drept comercial din Romania. Revista se difuzeaza prin abonament. Revista contine circa 192 pagini.

DOCTRINA – (studii, comentarii, note) –
Profesor univ.dr. Nicoleta Diaconu
Determinarea legii aplicabile mostenirii cu element strain
Asistent univ.drd. Dragos-Mihail Daghie
Consideratii cu privire la adunarea constitutiva a societatii comerciale pe actiuni constituita prin subscriptie publica
Betinio Diamant - Avocat - Baroul Sibiu
Unificarea si Noul Cod civil (NCC)

JURISPRUDENTA COMERCIALA COMENTATA
Dr. Emanuel Albu – judecator la Sectia de contencios administrativ
si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie
— Societate comerciala beneficiara a unor fonduri nerambursabile in Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (AM POS-CCE). Proiect declarat initial neeligibil. Contestatie respinsa. Formularea unei a doua contestatii care a fost admisa. Neregula constata dupa incheierea contractului de finantare. Consecinte (I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 5077 din 22 noiembrie 2012)
— Societate comerciala beneficiara a unor fonduri SAPARD. Constatarea unei nereguli la achizitia organizata de societatea comerciala beneficiara. Existenta unui drept de apreciere in favoarea autoritatii competente in stabilirea sanctiunii. Exercitarea abuziva a acestui drept. Consecinte (I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 2460 din 17 mai 2012)

JURISPRUDENTA COMERCIALA COMENTATA A CURTII DE APEL TIMISOARA
Csaba Bela Nász, judecator la Curtea de Apel Timisoara
— Unele consideratii cu privire la confirmarea planului de reorganizare judiciara (Curtea de Apel Timisoara, Sectia comerciala)

JURISPRUDENTA
— DECIZIE Nr. 198 din 8 noiembrie 2012 privind publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Deciziei civile nr. 121A din 13 septembrie 2012 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a IX-a civila si pentru cauze privind proprietatea intelectuala, conflicte de munca si asigurari sociale (Publicata in M.Of. nr. 780 din 20 noiembrie 2012)

MEDALION
George Z. Strat – un sustinator fervent al economiei liberale
Sorin Popescu, Tudor Prelipceanu
ADAGII JURIDICE LATINESTI

MAXIME COMENTATE

LEGISLATIE
TVA la incasare
ORDIN Nr. 1.519 din 19 noiembrie 2012 pentru aprobarea Ghidului privind aplicarea sistemului TVA la incasare (Publicat in M.Of. nr. 792 din 26 noiembrie 2012)
Statutul judecatorilor si procurorilor
ORDONANTA DE URGENTA Nr. 81 din 4 decembrie 2012 pentru modificarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, precum si pentru modificarea art. 136 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara (Publicata in M.Of. nr. 837 din 12 decembrie 2012)
RECENZII, SIMPOZIOANE, VARIA
CUPRINSUL REVISTEI DE DREPT COMERCIAL
Nr. 1-12/2012
DIN LUCRARILE EDITURII LUMINA LEX

Detalii tehnice
Data aparitiei30 ian. 2013
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini192
Tip copertaCarte brosata