Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Repere de interpretare in drept

Ghid de interpretare in materie civila
ISBN/ISSN: 978-606-673-394-6
Pret de coperta: 29,00 RON
29,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea elaborata de Prof. univ. dr. Lidia Barac, „Repere de interpretare in drept – Ghid de interpretare in materie civila”, reprezinta o premiera in literatura juridica romana, asa cum recunosc Prof. univ. dr. Valeriu Stoica si Prof. univ. dr. Gheorghe Mihai.
Avantajul autoarei de a fi, deopotriva, doctrinar si practician al dreptului isi pune amprenta asupra calitatii informatiilor transmise cititorului, din perspectiva metodei utilizate de aceasta.

In realizarea lucrarii , „Repere de interpretare in drept – Ghid de interpretare in materie civila”, autoarea porneste de la mai multe premise, si anume: cartea este destinata profesionistilor; practicienii dreptului au cunostinte despre drept si tehnicile de interpretare in drept; judecatorii trebuie sa fie independenti, dar, deopotriva, responsabili; dreptul este un produs social, care se valideaza si revalideaza in practica sociala; interpretarea dreptului este nu doar necesara, ci si inevitabila aplicarii dreptului.

Pentru teoreticienii dreptului, lucrarea are valente universale, iar acest lucru este marturisit de Prof. univ. dr. Gheorghe Mihai, eminent filosof si jurist al timpurilor noastre.
Pentru practicieni, valoarea cartii poate fi dedusa din evaluarea unui om de cultura si practician al dreptului, deopotriva, si, in acelasi timp, un bun cunoscator al sistemului judiciar roman, Prof. univ. dr. Valeriu Stoica.

Intreaga opera subliniaza dubla exigenta in aplicarea dreptului, impusa judecatorului, si anume aceea de a lucra cu mintea si, deopotriva, cu sufletul. Acest lucru inseamna promovarea valorilor dreptului, fiind de natura a sublinia relatia profunda care exista intre structura logica a dreptului si valorile care intemeiaza normele juridice.

Detalii tehnice
Data aparitiei08 iul. 2014
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini220
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Drept constitutional - Lidia Barac
Indisponibila
Noul Cod civil. Noul Cod de procedura civila. Actualizat 12 noiembrie 2014

Noul Cod civil. Noul Cod de procedura civila. Actualizat 12 noiembrie 2014

Gabriel BOROI si Delia-Narcisa THEOHARI – Analiza modificarilor si completarilor aduse prin Legea nr. 138/2014
37,60 RON
DE ACELASI AUTOR - Lidia Barac