Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Realizarea scopului si a regulilor de baza ale procesului penal prin metode si tehnici ale criminalisticii

ISBN/ISSN: 978-973-127-909-1
Pret de coperta: 35,00 RON
31,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Lucrarea Realizarea scopului si a regulilor de baza ale procesului penal prin metode si tehnici ale criminalisticii reprezinta teza de doctorat a domnului dr. Nicolae Grofu, elaborata sub conducerea stiintifica a domnului prof. univ. dr. George Antoniu, la Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane.

Teza de doctorat este cantonata intr-un domeniu apartinand deopotriva dreptului procesual penal si criminalisticii, deosebit de important atat din punct de vedere teoretic, cat si practic, subiectul fiind de incontestabila actualitate.

Studiind o bogata literatura de specialitate, romana si straina, precum si jurisprudenta in materie, autorul a reusit sa elaboreze o lucrare de cercetare stiintifica de dimensiunile unei monografii caracterizate prin acuratetea stiintifica a informatiilor oferite, prin originalitate, contributia personala a autorului fiind permanent prezenta, prin propunerile de lege ferenda, dar si prin modul de identificare a problemelor relevante din punct de vedere teoretic si practic. In aceeasi ordine de idei, contributia incontestabila a autorului consta in aranjarea in succesiune logica a institutiilor juridice tratate si, in egala masura, in stilul clar si precis precum si in forma de prezentare a ideilor.

Lucrarea Realizarea scopului si a regulilor de baza ale procesului penal prin metode si tehnici ale criminalisticii este valoroasa din punct de vedere stiintific si prin tratarea interdisciplinara a diferitelor aspecte privitoare la realizarea scopului si a regulilor de baza ale procesului penal prin metode si tehnici ale criminalisticii, precum si prin prezentarea din perspectiva dreptului comparat a problematicii supuse analizei.

Un alt aspect care conduce la concluzia ca suntem in prezenta unei adevarate lucrari de cercetare stiintifica rezida in metodologia cercetarii, autorul reusind sa realizeze o analiza profunda a problematicii, depasind cadrul expozitiv. De altfel, propunerile de lege ferenda sunt intemeiate pe o profunda analiza a legislatiei interne, a reglementarilor la nivel european si international.

Detalii tehnice
Data Aparitiei11 oct. 2012
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini304
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Noul Cod penal adnotat
Indisponibila
Imagine Incuviintarea executarii silite in Noul Cod de procedura civila
-15%
Indisponibila
Imagine Drept procesual al Uniunii Europene

Drept procesual al Uniunii Europene

Sedes materiae
27,90 RON 23,75 RON