Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Raspunderea penala a functionarului public. Editia a 4-a

ISBN/ISSN: 978-973-127-479-9
20,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

   Lucrarea "Raspunderea penala a functionarului public" este destinata pregatirii studentilor care urmeaza cursurile facultatilor din domeniul stiintelor administrative si este conceputa, in continut si structura, intr-o maniera care sa satisfaca necesitatile unei pregatiri adecvate in materie juridico-penala a viitorilor functionari publici nationali sau europeni.

   Autorul trateaza aspecte de ordin general care privesc functia publica si functionarul public, asa cum acestea sunt reglementate de legislatia in vigoare (Constitutia Romaniei, Statutul functionarului public si Codul penal). Sunt prezentate procedurile potrivit carora este angajata raspunderea penala a functionarilor publici si a persoanelor care indeplinesc functii de demnitate publica, iar ultimul capitol al lucrarii este destinat prezentarii infractiunilor prevazute de Codul penal in legatura cu exercitarea unei functii publice.

   Prin continutul sau, lucrarea "Raspunderea penala a functionarului public" are un bun nivel stiintific si va constitui, sunt convins, un instrument util la indemana atat a celor care se pregatesc sa exercite in viitor o functie publica, cat si a celor care exercita efectiv o asemenea functie.
Dr. Ioan Molnar

Cuvant inainte
Capitolul I – Functia publica si functionarul public
Capitolul al II-lea – Raspunderea penala a functionarului public
Capitolul al III-lea - Infractiuni prevazute de codul penal in legatura cu exercitarea unei functii publice
Bibliografie

Detalii tehnice
Data aparitiei18 dec. 2010
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini198
Tip copertaCarte brosata