Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Nicoleta Ramona Predescu

Studii: A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti in anul 2015 si programul de masterat de Drept Medical in cadrul aceleiasi facultati in anul 2016. A urmat Scoala Doctorala a Universitatii „Titu Maiorescu” in perioada 2016-2019 si a obtinut titlul de doctor in drept cu distinctia Summa cum laude, teza de doctorat avand titlul: Regimul juridic privind reproducerea asistata medical: perspective internationale, europene si nationale. In perioada 2018-2019 a realizat un stagiu de cercetare la Universitatea Da Coruña din Spania, in cadrul Instituto Universitario de Estudios Europeos „Salvador de Madariaga”.

Activitate: Incepand cu anul 2020 si pana in prezent este asistent universitar titular in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti si desfasoara activitate de seminar la disciplinele: drept civil (teoria generala si persoanele) si dreptul familiei. In cadrul aceleiasi facultati, in perioada 2016-2020 a avut calitatea de asistent universitar doctorand. Din 2017 si pana in prezent a adus contributie la activitatea manageriala privind elaborarea, uniformizarea redactarii, corelarea termenilor, clarificarea trimiterilor si actualizarea documentarii realizate in cadrul Proiectului National – Enciclopedia Juridica Romana (volumele I, II si II).

Publicatii: Autor al lucrarii monografice Reproducerea asistata medical: doctrina, legislatie, jurisprudenta, Ed. Universul Juridic, in curs de aparitie; co-autor al lucrarilor Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice, Ed. Hamangiu, sapte editii (ed. a 7-a, 2022); Enciclopedia Juridica Romana vol. I, domeniul drept medical, Ed. Universul Juridic, 2018; Enciclopedia Juridica Romana vol. II si III, Ed. Universul Juridic, in curs de aparitie – domeniul drept medical si drept international public. Este autor al unor articole publicate in reviste de specialitate si in volumele conferintelor internationale de drept, in cadrul carora a abordat teme de cercetare precum: reproducerea asistata medical, surogat, statutul juridic al embrionului uman, demnitatea umana. Dintre aceste publicatii mentionam: Statutul juridic al embrionului uman. Momentul conceptiei si momentul dobandirii statutului de persoana in cazul reproducerii asistate medical, (2021), in Volumul Conferintei de Drept, Studii Europene si Relatii Internationale; Solutii legislative si practici judiciare in materia reproducerii asistate medical cu mama surogat (2020), in Curierul Judiciar; The right to assisted reproduction under article 8 of the European Convention on Human Rights, (2019), in Analele Universitatii Titu Maiorescu; Demnitatea umana – un drept sau un principiu al drepturilor omului? (2018), in Volumul Conferintei de Drept, Studii Europene si Relatii Internationale.

Actualizat aprilie 2022

 

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina

Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice. Editia a 8-a

Drept civil / Drept procesual civil / Drept penal / Drept procesual penal
175,00 RON
Indisponibila
Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice 2022

Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice. Editia a 7-a

Drept civil / Drept procesual civil / Drept penal / Drept procesual penal
150,00 RON