Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Gina Orga-Dumitriu

Studii. Licentiata a Facultatii de Drept Simion Barnutiu, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, 1998 (sefa de promotie). Studii aprofundate, specializarea Drept judiciar privat in cadrul aceleiasi Universitati, 1999. Doctor in drept din anul 2007 al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, sub coordonarea stiintifica a prof. univ. dr. Mircea N. Costin.

Activitate si afilieri profesionale. Activitate didactica incepand din anul 1999 in cadrul Departamentului de Drept Privat al Facultatii de Drept din Universitatea Lucian Blaga Sibiu, cu vechime in invatamantul juridic superior in calitate de titular de 16 ani (preparator universitar din anul 1999, asistent universitar din anul 2002 si lector universitar din anul 2008, discipline predate: Dreptul european al afacerilor, Publicitate imobiliara). Avocat in Baroul Sibiu din anul 1998. Lector formator (de stagiu, respectiv in Programul National de Dezvoltare Profesionala Continua) al Corpului Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati (CECCAR) din anul 1999. Membra a Asociatiei Henri Capitant des amis de la culture juridique française, a Societatii de Legislatie Comparata din Paris (2011) si a Trans Europe Experts- TEE (2012). Membra a Asociatiei Romane pentru Studiul Dreptului Privat Comparat, a Asociatiei romana de drept si afaceri europene (ARDAE).

Activitate de cercetare stiintifica. In perioada aprilie 2010 - martie 2013 a activat ca cercetator post-doctorat in programul postdoctoral Parteneriatul universitar in cercetare – un pas inainte spre o scoala postdoctorala a viitorului cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 (POSDRU ID 61968), derulat de Universitatea din Craiova (partener principal), Universitatea din Bucuresti (partener 1) si Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (partener 2), fiind beneficiara a contractului de cercetare postdoctorala: POSDRU/89/1.5/S/61968, nr. 61968/ULBS/6 cu tema de cercetare Dreptul european al contractelor – dimensiunile evolutive ale codificarii si viabilitatea instrumentelor normative propuse, desfasurand un stagiu de documentare si cercetare la Institutul de Drept Comparat al Universitatii Panthéon-Assas si Societatea de Legislatie Comparata din Paris. Din mai 2015, director de grant, titulara a proiectului de cercetare intitulat Contributie la studiul notiunii de remedii ale neexecutarii contractului – aportul dreptului comparat si al dreptului privat european si a contractului de finantare incheiat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu nr. 2032/25/25.05.2015 (durata contractului 19 luni).

Publicatii relevante. Autoare a lucrarilor Raspunderea juridica in contractul comercial de transport de marfuri, Ed. C.H. Beck, Bucuresti, 2008, Dreptul european al contractelor. Realitati. Influente. Domeniu de aplicare, 2013 (aparitii editoriale avand valoarea unor premiere monografice in doctrina noastra), a cursului Institutii de drept public si privat. Curs universitar pentru invatamantul economic superior, Bucuresti, 2011 si a unor articole de specialitate, studii din care pot fi retinute urmatoarele titluri mai semnificative: Consideratii privind raspunderea carausului in transporturile succesive (in coautorat cu prof.univ.dr. Mircea N. Costin) in R.D.C. nr. 11/2005, Regimul exoneratoriu de raspundere a carausului in transporturile comerciale de marfuri (I),(II) in R.D.C. nr. 1,2/2008; Raspuns la „Cartea Verde a Comisiei privind optiunile de politica in perspectiva unui drept european al contractelor pentru consumatori si intreprinderi” (in coautorat), in R.R.D.E. nr. 1/2011 (versiunea in limba engleza a studiului a fost comunicata si afisata pe pagina de internet a Comisiei Europene, Europenizarea dreptului contractual. Contributia libertatilor de circulatie, in R.R.D.E. nr. 4/2013, Freedom of establishment of companies in EU: admitted restrictions vs. forbidden restrictions, in Cross-Border Cooperation – Models of Good Practice in Carpathian Region, Ed. CH Beck, Bucuresti, 2014, About the recent interpretation of CJEU in the matter of unfair terms of consumer credit contracts. Relevant meanings for the national case law,in Perspectives of Business Law Journal, volume 3, Issue 1, 2014, disponibil la www.businesslaw/conference.ro/revista/archive.html

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina