Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Matei G. Nicolau

A fost diplomat al Scolii de Inalte Studii a Sorbonei, laureat al Institutului Frantei.

2 octombrie 1904, Sulina - 7 martie 1938, Bucuresti

Studii: A fost licentiat al Facultatii de Drept din Bucuresti (1925), licentiat al Facultatii de Litere si Filozofie, sectia Filologia clasica, din Bucuresti (1926), Diplomat al Ecole des Hautes Etudes din Paris (1929) si Doctor in drept al Universitatii din Paris cu teza Causa liberalis. Etude historique et comparative du proces de liberte dans les legislations anciennes (1933). A fost laureat al Societatii lingvistice din Paris (1933).

Activitate profesionala:  A fost profesor de Limba latina la Liceul Internat si Liceul National din Iasi (1926), asistent suplinitor la Ecole des Hautes Etudes din Paris, asistent la catedra de limba greaca a Facultatii de Litere din Bucuresti (1936-1938), referent stagiar la Consiliul Legislativ (1937-1938) si avocat in Baroul de Ilfov (1926).

Publicatii: Opera sa cuprinde mai multe studii de filologie clasica si de drept roman publicate in volume colective sau in reviste romane si straine. A fost coautor, impreuna cu Constantin Hamangiu, a manualului universitar Drept roman, volumul I publicat initial in anul 1930 la Editura Librariei Socec & Co, in colectia „Biblioteca Universitara de Drept «Pandectele Romane»” . In 2022 am reeditat aceasta lucrare: Dreptul roman, ed. ingrijita de av. drd. Alin-Gabriel Oprea.

A ingrijit editia postuma a lucrarii lui Dimitrie Alexandrescu, Principiile dreptului civil român (1926).

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina

Dreptul roman

Editie ingrijita de av. drd. Alin-Gabriel Oprea
130,00 RON