Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Ionela-Diana Patrasc-Balan

Studii: Este absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (1999) si a Institutului National al Magistraturii (2001). A absolvit programe post-universitare in domeniul dreptului comunitar (Universitatea Bucuresti, 2007), dreptul afacerilor (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, 2014) si un curs corespunzator programului de studii psihopedagogice pentru Nivelul I (initial) si Nivelul II (aprofundare) (Departamentul pentru pregatirea personalului didactic, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, 2019).

A obtinut titlul de doctor in drept cu distinctia Magna cum laude in anul 2022 cu lucrarea Contractul international de investitii, sub coordonarea stiintifica a doamnei profesor universitar dr. Carmen Tamara Ungureanu.

Activitate profesionala: Este judecator in cadrul Curtii de Apel Bacau, Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal din anul 2016. Activeaza ca formator si expert in cadrul programelor de formare profesionala continua derulate de Institutul National al Magistraturii (din 2005 in prezent) si Scoala Nationala de Grefieri (din 2005 in prezent).

Publicatii: R. Anghel (coord.), G. Anghel-Tudor, I.-D. Patrasc- Balan, D. Nicola-Gheorghiu, A. Vasonan, Sanatatea si securitatea in munca. Abordare multidisciplinara, Editura C.H. Beck, Bucuresti, 2019; „Executarea acordurilor incheiate prin mijloace electronice rezultate din mediere in litigiile de comert international in baza Conventiei de la Singapore”, in Analele Stiintifice ale Universitatii „Alexandru Ioan Cuzadin Iasi (Serie Noua) Tom LXVII / supliment 2, Stiinte Juridice, 2021; „Eficacitatea mecanismului de examinare a investitiilor straine directe in Uniunea Europeana”, in Analele Stiintifice ale UniversitatiiAlexandru Ioan Cuza” din Iasi Tomul LXVI/I, Stiinte Juridice, 2020; „Consecintele neindeplinirii obligatiei de notificare reglementata de art. 25 alin. (3) teza finala din Legea nr. 295/2004 asupra legalitatii masurii anularii dreptului titularului de port arma”, in Revista Curierul Judiciar, nr. 10/2020; „Recunoasterea si executarea sentintelor arbitrale digitale”, in Revista EuRoQuod, nr. 4/2020; „Limitele analizei imprejurarilor referitoare la existenta cazului bine justificat in cererea privind suspendarea executarii actului administrativ”, in Revista Curierul Judiciar, nr. 9/2019; „Solutionarea online a litigiilor izvorate din contractele de vanzare sau prestari de servicii in Uniunea Europeana”, in Analele Stiintifice ale Universitatii „Alexandru Ioan Cuzadin Iasi Tomul LXV/Supliment, Stiinte Juridice, 2019; „Momentul de la care se calculeaza termenul de emitere a dispozitiei de imputare pentru repararea pagubei constatate prin actele de audit intocmite de catre Curtea de Conturi”, in Revista Curierul Judiciar, nr. 6/2018; „Competenta materiala a instantelor judecatoresti in solutionarea actiunilor avand ca obiect contestarea deciziilor de instituire a masurilor de instituire a masurilor asiguratorii in materie fiscala”, in Revista Curierul Judiciar, nr. 9/2018; „Investitorul strain intre dreptul international si dreptul UE. Cazul Micula”, in Analele Stiintifice ale Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi Stiinte Juridice, Tomul LXIV, 2018, Nr. I; „Cyberjustice. Justitia predictiva si litigiile referitoare la investitii”, in Analele Stiintifice ale Universitatii „Alexandru Ioan Cuzadin Iasi Tomul LXIV, Stiinte Juridice, 2018, Supliment; „Contractul cloud computing”, in Analele Stiintifice ale Universitatii „Al.I. Cuza” Iasi Tomul LXIII, Stiinte Juridice, 2017, Nr. II. 

actualizat noiembrie 2023

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina