Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Infractiunile de terorism. Legislatie si procedura penala

ISBN/ISSN: 978-973-127-338-9
12,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

   Terorism. Violenta maximalizata. Acte de cruzime. Victime, de regula oameni nevinovati. Cifre infricosatoare. Cuvinte care alaturi de criza economica si somaj au intrat in mentalul colectiv si insotesc fiecare calup zilnic de stiri. Toate impun tratarea cu responsabilitate, identificarea cailor de prevenire, contracararea si difuzarea unor "confidence-building measures".

   In ceea ce priveste terorismul, institutiile statului roman califica acest fenomen (evolutiile internationale ne obliga sa-l apreciem in acest mod) drept un factor de prim rang in categoria de riscuri indreptate impotriva securitatii nationale. In acest mod, punctele de vedere prezentate in lucrarea "Infractiunile de terorism" releva si decizia tuturor autoritatilor nationale de a eradica orice cauza generatoare de risc intr-un asemenea plan, precum si de a asigura un inalt grad de compatibilizare cu cerintele parteneriatului euroatlantic.

   Teroarea dirijata in conformitate cu interese politice si fundamental economice determina si un grad de reactivitate a tuturor autoritatilor, si nu numai, conform unei "to do list" unanim acceptata in lumea civilizata dar parca niciodata de ajuns pentru eliminarea climatului sugerat de intrebarea cine va fi urmatoarea victima sau care sunt caile de clonare ale violentei maximalizate.

   Lucrarea "Infractiunile de terorism" se incadreaza in ultima categorie si, in ciuda unui limbaj tehnic, alatura si opinii personale care pot fi subiecte de dezbateri.

Capitolul 1 - Terorism. Concepte si evaluari
Capitolul 2 - Concluzii.  Principiul nonadmisibilitatii

Detalii tehnice
Data aparitiei14 iun. 2010
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini120
Tip copertaCarte brosata