Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Infractiunile de terorism. Legislatie si procedura penala

Autor: Iosif Bararu
ISBN/ISSN: 978-973-127-338-9
Pret de coperta: 12,00 RON
10,80 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

   Terorism. Violenta maximalizata. Acte de cruzime. Victime, de regula oameni nevinovati. Cifre infricosatoare. Cuvinte care alaturi de criza economica si somaj au intrat in mentalul colectiv si insotesc fiecare calup zilnic de stiri. Toate impun tratarea cu responsabilitate, identificarea cailor de prevenire, contracararea si difuzarea unor "confidence-building measures".

   In ceea ce priveste terorismul, institutiile statului roman califica acest fenomen (evolutiile internationale ne obliga sa-l apreciem in acest mod) drept un factor de prim rang in categoria de riscuri indreptate impotriva securitatii nationale. In acest mod, punctele de vedere prezentate in lucrarea "Infractiunile de terorism" releva si decizia tuturor autoritatilor nationale de a eradica orice cauza generatoare de risc intr-un asemenea plan, precum si de a asigura un inalt grad de compatibilizare cu cerintele parteneriatului euroatlantic.

   Teroarea dirijata in conformitate cu interese politice si fundamental economice determina si un grad de reactivitate a tuturor autoritatilor, si nu numai, conform unei "to do list" unanim acceptata in lumea civilizata dar parca niciodata de ajuns pentru eliminarea climatului sugerat de intrebarea cine va fi urmatoarea victima sau care sunt caile de clonare ale violentei maximalizate.

   Lucrarea "Infractiunile de terorism" se incadreaza in ultima categorie si, in ciuda unui limbaj tehnic, alatura si opinii personale care pot fi subiecte de dezbateri.

Detalii tehnice
Data Aparitiei14 iun. 2010
Categorie generalaStudii si monografii
Numar Pagini120
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Judecata in cazul recunoasterii vinovatiei

Judecata in cazul recunoasterii vinovatiei

art. 320-1 C. proc. pen. Jurisprudenta comentata
37,57 RON 35,10 RON
DE ACELASI AUTOR
DIN ACEEASI CATEGORIE
-15%
In curand
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 1 august 2021

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 1 august 2021

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
43,01 RON 36,55 RON
NOU
Drept penal. Partea speciala II - Ana Alina Ionescu Dumitrache

Drept penal. Partea speciala II - 2021

Infractiuni contra autoritatii. Infractiuni contra infaptuirii justitiei. Infractiuni de coruptie si de serviciu. Infractiuni de fals. Infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice. Nerespectarea regimului armelor, munitiilor, materialelor nucleare si al materiilor explozive. Infractiuni privitoare la regimul stabilit pentru alte activitati reglementate de lege. Infractiuni contra sanatatii publice. Infractiuni care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala. Infractiuni contra familiei
48,00 RON 43,20 RON