Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Elemente de baza in histologie

ISBN/ISSN: 978-606-27-2287-6
Editura: Hamangiu
100,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Histologia (histos- tesut si logos- cunoastere), numita si anatomia microscopica, este o ramura a stiintelor medicale care studiaza structura microscopica a tesuturilor si organelor corpului. Studiul histologiei include aspecte de biologie celulara si moleculara care contribuie la intelegerea organizarii celulare si a functiei.

Tesutul este un grup de celule cu aceeasi structura si functie, sustinut de o matrice extracelulara. Cele patru tipuri fundamentale de tesuturi ale organismului uman sunt:
-  tesutul epitelial 
-  tesutul conjunctiv 
-  tesutul muscular 
-  tesutul nervos 

Tesuturile se asociaza intre ele in proportii variabile formand organe si sisteme. Metodele de studiu in histologie sunt diverse, insa ele se bazeaza in principal pe microscopia optica.

Microscopia electronica de baleiaj (SEM) si de transmisie (TEM), microscopia de forta atomica (MFA), utilizarea tehnicilor de histochimie si citochimie, imunohistochimie si hibridizare, autoradiografie, culturi de tesut si organ, tehnici de separare celulara si fractionare, ofera o rezolutie  mai mare si localizare mai precisa.

Detalii tehnice
Data aparitiei19 iun. 2023
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini134
Format165x235 mm
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Laura -Georgiana Necula