Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept financiar. Editia a II-a, revazuta si adaugita

ISBN/ISSN: 978-606-39-0442-4
Pret de coperta: 70,00 RON
70,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

In doctrina europeana s-a spus frumos ca, desi activitatea financiara poate face obiectul cunoasterii pentru domenii diferite ale stiintei, Dreptul, la fel ca Politica, Economia sau Sociologia, poate in mod legitim sa revendice drept obiect al cunoasterii activitatea financiara si, mai precis, ordinea juridica a activitatii financiare, o activitate integrata esentialmente prin doua elemente: veniturile si cheltuielile publice.

Reperele pe care le prezentam, in arealul celor doua axe fundamentale identificate, sunt integrate in patru mari domenii: finantele publice nationale, finantele locale, finantele asigurarilor sociale si finantele Uniunii Europene. Consecventi principiilor pe care le expunem de la catedra Facultatii de Drept din Cluj, apreciem ca doar un studiu aprofundat al tuturor palierelor pe care se manifesta activitatea financiara a actorilor moderni (statul, colectivitatile teritoriale sau Uniunea Europeana) poate oferi o imagine completa a dreptului financiar contemporan.

Vazut adeseori ca o materie arida, dreptul financiar ridica in practica probleme din ce in ce mai numeroase, indiferent ca este vorba despre fundamentul constitutional al existentei bugetelor locale, despre natura juridica sui-generis a organelor antifrauda sau despre efectele Brexit-ului asupra constructiei bugetului Uniunii Europene. Tocmai de aceea, varianta 2019 a lucrarii Drept financiar se prezinta ca una serios revizuita si completata, indeosebi prin prisma acestor probleme practice pe care le intalnim in activitatea financiara curenta. In egala masura, actuala editie surprinde si mutatiile institutionale sau conceptuale din ultimii trei ani, pana la momentul adoptarii bugetelor anului 2019.

Detalii tehnice
Data aparitiei28 mar. 2019
Categorie generalaVariae
Numar pagini432
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata
Editiea 2-a