Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept administrativ. Sinteze teoretice si exercitii practice pentru activitatea de seminar. Partea a II-a

editia a 3-a revazuta, actualizata si adaugita
ISBN/ISSN: 978-973-127-107-1
25,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
   Rolul acestei lucrari, aflata la editia a 3-a, este unul foarte clar determinat: sa vina in sprijinul studentilor Facultatii de Drept, sa le faciliteze receptarea si intelegerea institutiilor fundamentale ale "Dreptului administrativ".
  In acest sens, am apreciat ca ar fi utila atat realizarea unei sinteze a materiei care se studiaza, in anul 2, la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, cat, mai ales, inserarea unor exercitii practice - teme de dezbatere, spete, teste de evaluare - care, speram noi, vor trezi interesul studentilor in cadrul activitatii de seminar.
  Desigur, elementele de teorie prezentate nu au fost concepute pentru a inlocui informatia cuprinsa in tratatele si cursurile universitare la care facem referire, ci doar urmaresc sa faciliteze identificarea mai rapida a unor teme, a actelor normative relevante etc.
  Din acest punct de vedere, amintim colegilor studenti ca lectura exclusiva a acestei lucrari nu este suficienta pentru a obtine note maxime la examenul final, ci reprezinta doar un punct de sprijin, care nu se va dovedi, insa, eficient, fara parcurgerea materiei predate efectiv de catre profesori si fara un serios studiu individual, atat de necesar pentru orice viitor jurist.
  Chiar daca, din comoditate, studentul ar fi atras sa se limiteze la continutul acestui "Ghid de seminar", pe ideea ca este suficient pentru a promova examenul de an, apreciem ca nu aceasta este solutia cea mai fericita pentru un student de elita, care trebuie sa dobandeasca o solida cultura juridica in domeniul dreptului administrativ.
Intentionam, de altfel, pentru viitor, sa reducem semnificativ continutul teoretic al lucrarii si sa punem accentul pe latura sa aplicativa, in special pe inserarea si dezbaterea de cazuri practice.
  In ceea ce priveste modul de structurare, lucrarea este impartita in 12 teme, unde se abordeaza dintr-o dubla perspectiva - teoretica si practica -, principalele domenii care sunt studiate in facultatea noastra sub denumirea generica "Drept administrativ II": formele de activitate ale administratiei publice, domeniul public, raspunderea in dreptul administrativ, contenciosul administrativ.
  Cu speranta ca studentii nostri vor gasi in acest "Ghid de seminar" un instrument eficient pentru deslusirea "tainelor" dreptului administrativ, le uram succes in tot ceea ce inseamna evolutia lor "academica".

TEMA 1 Formele de activitate ale administratiei publice
TEMA 2 Actul administrativ (partea I)
TEMA 3 Actul administrativ (partea a II-a)
TEMA 4 Actul administrativ (partea a III-a)
TEMA 5 Domeniul public (partea I)
TEMA 6 Domeniul public (partea a II-a)
TEMA 7 Contractul de concesiune si serviciul public
TEMA 8 Raspunderea în dreptul administrativ (partea I)
TEMA 9 Raspunderea în dreptul administrativ (partea a II-a)
TEMA 10 Raspunderea în dreptul administrativ (partea a III-a)
TEMA 11 Contenciosul administrativ (partea I)
TEMA 12 Contenciosul administrativ (partea a II-a)
Solutiile testelor grila

Detalii tehnice
Data aparitiei02 dec. 2008
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini256
Tip copertaCarte brosata
Editiea 3-a
Alti clienti au cumparat si
DE ACELASI AUTOR - Florin Coman-Kund