Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Deontologia profesionala a juristului

ISBN/ISSN: 978-606-39-0220-8
45,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Deontologia profesionala a juristului este un manual destinat atat studentilor facultatilor de drept ale institutiilor de invatamant superior, cat si tuturor specialistilor din domeniul jurisprudentei. Structura manualului si tematica abordata ofera posibilitatea de a concepe atat etica, notiunile si categoriile ei fundamentale, cat si deontologia profesionala a juristului care poate contribui, in mod substantial, la formarea si cristalizarea unei tinute morale perfecte a specialistilor din diverse domenii ale ocrotirii normelor de drept. Manualul reflecta schimbarile ce au intervenit in legislatia din Romania si Republica Moldova odata cu elaborarea si promulgarea noilor Coduri: penal, civil, de procedura penala, de procedura civila etc.

In manual sunt redate notiunile si categoriile fundamentale ale eticii si ale experientei morale, problemele ce tin de deontologia profesionala a juristului atat din Romania, cat si din Republica Moldova si Uniunea Europeana. Totodata, sunt analizate Codurile deontologice ale judecatorului, procurorului, avocatului, politistului, executorului judecatoresc din ambele tari, valorile si principiile care trebuie plasate la baza activitatii lor, care pot contribui, in mod substantial, la formarea si cristalizarea la exponentii acestor profesii juridice a unei tinute morale si, totodata, a respectarii Codurilor deontologice specifice ocupatiei lor.

Manualul in cauza poate, de asemenea, trezi interesul unui cerc larg de cititori, in special al celor ce se intereseaza de dimensiunile morale ale personalitatii si societatii si de modalitatile de functionare a moralei in societate. In el sunt expuse cele mai stringente probleme ale deontologiei profesionale a juristului in general, precum si cele ale deontologiei judiciare, in mod special.

Detalii tehnice
Data aparitiei13 feb. 2018
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini308
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Valeriu Capcelea